Aktywne Wpisy

kutang__pan +44

źródło: Gl0yO6-XUAAMhsl
Pobierz
TopowyJanusz +90
Dzień Dobry! Czas wstawać i zasuwać do #kolchoz na papieroska i obowiązkowo podpisać listę przy tej okazji co by sief mógł mi odjąć minutki za moje przerwy ( ͡€ ͜ʖ ͡€).
#pracbaza #januszebiznesu #januszex #praca #p-------y
#pracbaza #januszebiznesu #januszex #praca #p-------y

źródło: temp_file3951259741639240543
Pobierz
Jakoś nie mam weny ostatnio pisać o alkoholu i chorobie alkoholowej. Trochę walczę ze swoją drugą chorobą która daje mi w kość ostatnimi tygodniami. Ale mam ochotę zamienić w litery swoje myśli które mi towarzyszą więc to zrobię
Dwa i pół miesiąca za mną, na licznik zajrzałem dziś ale dawno tego nie robiłem. Od tygodnia mieszkam osobno z żoną ze względów zawodowych i od tygodnia znów biorę Anticol. Brałem go tylko pierwsze dwa tygodnie gdy uzależnienie fizyczne jest najmocniejsze a potem nie picie przychodziło mi łatwo. Przy żonie która zna mnie bardzo dobrze i moje choroby trzymanie abstynencji jest łatwiejsze.
Teraz gdy zostałem sam natrętne myśli pojawiają się częściej. Tu gdzie mieszkam 100ml czystej kosztuje 1,2€. Buteleczki stoją przy kasie między batonikami a p--o jest tańsze i lepsze niż w PL, pokusa jest duża. Tylko w ten weekend kilka razy gdy wyłożyłem swoje zakupy na taśmę mój wzrok powędrował między te batoniki i przyszła myśl "weź jedną a poczujesz się lepiej" ale wiem że nie poczuję się lepiej bo Antikol zawiezie mnie na SOR, dzięki temu lekowi jest mi łatwiej przepędzić te myśli
Kiedyś byłem przeciwny wszywkom i tym podobnym rozwiązaniom bo alkoholizm to choroba umysłu a nie ciała ale sposób w jaki oddzialywuje ten lek na mnie psychicznie sprawia że choroba jest łatwiejsza do powstrzymywania tak że polecam
Ja alkoholik z 20 letnim doświadczeniem polecam Anticol i niech to zabrzmi głośno i wyraźnie
CHAD trochę miesza mi w głowie, znów na antydepresantach jestem. Muszę się rozejrzeć za dobrą terapią ale sytuacja w której się obecnie znajduje trochę to utrudnia.
No nic, najważniejsze że jestem trzeźwy, że kochamy się z żoną i że istnieje współczesna medycyna która jest w stanie pomóc takim osobom jak ja. Nie bójcie się pójść do lekarza i powiedzieć że ma się problem z alkoholem, to jest choroba jak każda inna i są na nią sposoby jak na każdą inną przypadłość
Pozdrawiam
#alkoholizm #uzaleznienie
źródło: temp_file6070734654089778041
PobierzDobrze, że znając słabości nie zostałeś sam w tej nierównej walce i wziąłeś wspomagacze. Jednak wracaj jak najszybciej do żony która jest tym naturalnym wsparciem i wspomagaczem (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@alkoJezus: no to krótko
Z takich rzeczy to kudzu. Testowałem kiedyś i powiem, że osłabiało euforyczne działanie alkoholu. I dodatkowo po trzech piwach zaczynało mulić i nie było efektu, co mają poniektórzy w tym momencie, że heja dawaj czwarte i jedziemy dalej!
Ale można było. Znacznie, znacznie gorzej.
Musztardy? Nawet nie wiedziałem i jadłem, żadnych efektów
Komentarz usunięty przez autora