Wpis z mikrobloga

• 391
@PfefferWerfer: ja bym naprawdę chciał żeby mi ktoś płacił za to, że piszę, że nie popieram obowiązkowych ćwiczeń xD nie ufam rządzącym kiedy mówią, że to będzie dobrowolne i dla chętnych, za wiele razy nas już w c---a zrobili
  • Odpowiedz
  • 12
@PfefferWerfer a ja przez całe moje życie oglądałem podręcznikowy rozkwit tego panstwa i stopniowe bogacenie się czyli przeciwieństwo tego o czym piszesz.
Jeśli chodzi o same ćwiczenia to jeszcze nic konkretnie nie wiadomo, a wy już macie pelne majty na samą myśl. Nie wstyd być aż takimi cipkami? Nikomu nie przeszkodzi takie podstawowe przeszkolenie. Przykład Izraela doskonale pokazuje że dobrze wyszkolone społeczeństwo jest jak bat na wrogow.
W naszym potencjalnym konflikcie
  • Odpowiedz
To mówisz, że jak się ZDECYDUJESZ, na DOBROWOLNE ćwiczenia to tam bedzie grupa żołnierzy którzy cie siłą zmielą w maszynce do mięsa? xd

Przecież to tylko przesuwanie okna overtona/metoda salami w dyskusji publicznej, ewentualnie wciągnięcie nieświadomych naiwniaków w status żołnierza złożeniem przysięgi. Myślisz że w obliczu wojny będziesz miał tabuny chętnych do służby? Bo ja po tym jak wojna wybuchła w 02/2022 i 10% stanu osobowego wojska polskiego poleciało na L4 to mam
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer to po co tu mieszkasz? Wyjedź do Niemiec czy Hiszpanii a nie zerujesz teraz na społeczeństwie a w chwili zagrożenia nic nie chcesz dać od siebie. Po prostu męczysz się tu chłopie. Jedź stąd bo nic tu po tobie w takim razie. Szukaj szczęścia w Izraelu lub Portugalii.
  • Odpowiedz
to po co tu mieszkasz?

Bo jestem Polakiem i mówię po Polsku, nigdzie indziej nie znam na tyle języka żeby być jak native-speaker. Nie znam też alternatywnych systemów prawnych na tyle żeby wiedzieć kiedy państwo X będzie chciało mnie systemowe zmielić na froncie wojennym albo podatkowym.

Wyjedź do Niemiec czy Hiszpanii

Regularnie
  • Odpowiedz
Mi jako Polakowi się zapaliło pod kitą bo chcą mnie wrzucić do maszynki.

@PfefferWerfer: ty miałeś na stołówce mięso kroić. Przecież lekarz mówił, że nadajesz się do czegoś wielkiego ;)
  • Odpowiedz
Rzeczywiście, jakieś weekendowe gównoszkolenie gdzie pokażą Ci jak ubierać maskę przeciwgazową i udzielać pierwszej pomocy = wrzucenie do maszynki do mielenia mięsa XD

@Profesor_Avenarius: Patrz, tu jest wojskowy scyzoryk, tu torba brezentowa, tu pałatka. A teraz powtarzaj za mną przysięgę, trafiasz do aktywnej rezerwy i przyjmujesz odpowiedzialność karną za dezercję/niestawienie się ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Czego się boisz, baba jesteś? NO DALEJ ŻOŁNIERZ
  • Odpowiedz
@WiesniakzPowolania: trzeba też brać poprawkę na to, że na portalach takich jak wykop ujada dużo wyobcowanych incelków bojących się jak pójdzie pierwsze kręcenie wora ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale to prawda, komentarze w social mediach opanowanych przez ruskie boty i elektorat konfederacji iq<g---o mówią same za siebie
  • Odpowiedz
ty miałeś na stołówce mięso kroić. Przecież lekarz mówił, że nadajesz się do czegoś wielkiego ;)

@dlugi-gr: A może w orkeistrze obozowej albo do kierowania ruchem? O kurczę, a co to? Jakiś dziwny rozkaz tutaj przyszedł do kapitana, zobacz młody, masz jechać do Sokółki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz