Wpis z mikrobloga

Czy ja dobrze rozumiem? Trump przed wyborami na obiecywał, że zakończy wojnę rach ciach i teraz gnębi słabszego (Ukrainę) aby uległ i przyją niekorzystne warunki rozejmu (bezwarunkowej kapitulacji wręcz)? Nie oszukujmy się, na putina wpływu nie ma żadnego, więc aby spełnić tę obietnicę musi docisnąć Ukrainę. Obecna sytuacja wygląda tak absurdalnie, że jeżeli Ukraina nie podda się w ciągu kilku tygodni, to trump zacznie wysyłać himarsy do rosji. #polityka
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@asenaebalem:

Trump przed wyborami na obiecywał, że zakończy wojnę rach ciach i teraz gnębi słabszego (Ukrainę) aby uległ i przyją niekorzystne warunki rozejmu (bezwarunkowej kapitulacji wręcz)?

A ty się spodziewałeś czegoś innego? xD
  • Odpowiedz
  • 4
@Serrrek szczerze, nie spodziewałem się że USA tak po prostu porzuci Ukrainę. Ale to co się teraz dzieje, wygląda jakby trump miał zacząć wspierać rosję tylko po to by Ukraina się poddała. Następnie odtrąbić sukces, że zakończył wojnę.
  • Odpowiedz
szczerze, nie spodziewałem się że USA tak po prostu porzuci Ukrainę. Ale to co się teraz dzieje, wygląda jakby trump miał zacząć wspierać rosję tylko po to by Ukraina się poddała. Następnie odtrąbić sukces, że zakończył wojnę.

@asenaebalem: to są wszystko na razie negocjacje i gry na arenie międzynarodowej, aby osiągnąć jakieś swoje cele strategiczne. Zobaczymy za jakiś czas co tak naprawdę z tego wyjdzie.
  • Odpowiedz
  • 2
@Roess podeślij jakiś link, bo jestem ciekawy co to za turbo sankcje. Bo na razie czytam tylko newsy typu trump powiedział że: Zełeński to niewdzięczny dyktator, który wciągnął USA do tej wojny, putin nie jest taki zły i trump go rozumie, a oligarchowie ruscy to naprawdę spoko ziomki xD
  • Odpowiedz