Wpis z mikrobloga

#stomatologia #modameska #pytanie
Strasznie mi smierdzi z mordy jakbym mial dupe na twarzy, zapewne to przez martwe zęby i się rozkładają z siarką. Polecicie jakies gumy, czy nie wiem cos co by zniwelowalo ten zapach i jednocześnie nie psuło zębów?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ash_ketchup martwe zęby to wciąż niebezpieczne zęby jako, że martwy ząb to idealne miejsce do mnożenia się bakterii, a bakteria = infekcja, nieleczona infekcja = możliwe problemy zdrowotne. widzę wyżej, że napisałeś, że byłeś u dentysty i powiedział, że jest wszystko ok. radziłabym zasięgnąć porady u innego dentysty, bo ten to ewidentnie jakiś konował.
  • Odpowiedz
bylem i mowilem to mówi że wszystko ok

@ash_ketchup: no to jak dentysta mówi że to martwe zęby i że ok jak śmierdzą to lepiej iść do normalnego dentysty XD jest też coś takiego jak kamienie migdałkowe i wtedy może czuć
  • Odpowiedz
@ash_ketchup: brzmi jak kamienie migdałkowe, tym bardziej, że dentysta stwierdził, że ok - po prostu w migdałkach są zagłębienia, tzw. krypty - każda infekcja podrażnia migdałki i one się robią większe. Tam gromadzą się resztki jedzenia itp. Związki siarki w połączeniu z wilgocią i ciepłem to bakterie mają używanie i powstaje z tego właśnie taka wydzielina w postaci grudek, które mają właśnie straszny zapach przyprawiający o mdłości i jest bardzo
  • Odpowiedz