Obejrzałem ten hucznie zapowiadany film Memtzena ze Lwowa i... szkoda strzępić ryja. Ale od początku. Na wstępie "jedziemy pokazać jak bardzo banderowcy się panoszą po Ukrainie, szok i skandal". No i git, kult bandery trzeba tępić. Potem narzekanie, że firmy leasingowe nie zgadzają się żeby ich samochody jeździły na ogarniętą wojną Ukrainę. Kogo wina? Ukrainy XD ale to co mnie r-------o, to po przekroczeniu granicy głupkowate pytanie Memtzena "Po co im stary kombajn na granicy he he" i równie głupkowata odpowiedź Bryłki "Nie wiem" tonem wskazującym, że pytanie ją zaskoczyło, bo wiadomo dlaczego Ukraińcy postawili na granicy zniszczone przez ruskich sprzęty rolnicze, ale w porę wyłapała o co chodzi Memtzenowi. Ta jedna scena już dobitnie wskazała jakiego rodzaju będzie to film i akcja.
No, ale włączyłem ten film żeby zobaczyć szerzący się w szokujących rozmiarach kult bandery. Chciałem zobaczyć zapowiadane przez panią Bryłkę "flagi banderowców na każdym rogu". W końcu jest! Pierwsze flagi w liczbie 2 na jakimś cmentarzu widzimy już w 8:43 minucie z komentarzem pani Bryłki "banderowskie flagi są tutaj powszechne". Kolejne flagi, również na cmentarzu tym razem z dużej odległości co by trudniej je było odróżnić od innych flag z czerwonymi fragmentami w liczbie 2-3 widzimy w 14:55 minucie, z komentarzem Memtzena tym razem "masa banderowskich flag", kolejną flagę, ostatnią, widzimy w 17 minucie pod pomnikiem Bandery.
W całym blisko 23 minutowym filmie widać w sumie około 6 FLAG! Znaleźli SZEŚĆ FLAG! xD Albo debil to montował, albo sabotażysta i nie wrzucił do filmu "flag banderowców na każdym rogu", albo... Memtzen i Bryłka niemiło się zaskoczyli we Lwowie i nie mogli znaleźć niczego więcej co by można sfilmować i zgadzało się z ich retoryką? A może po prostu są poleznyj idiot?
I żeby była jasność. Kult bandery na Ukrainie istnieje. Kult bandery należy tępić. Kult bandery należy konfrontować z faktami historycznymi o ludobójstwie popełnionym na Polakach przez Ukraińców. Ale... może ten kult nie ma takich "szokujących rozmiarów" jak próbują przekonać Bryłka i Memtzen? Może zwykły Ukrainiec nie szczerzy zębów na Polaka żeby go nabić na banderowską flagę? Oczywiście są na Ukrainie cmentarze gdzie znajdzie się o wiele więcej banderowskich flag, ale film Memtzena pokazuje... coś wręcz przeciwnego XD
Ten film to totalna klapa, zaprzeczająca całkowicie temu co Konfederussja powtarza. Mało tego, jest on na tyle szkodliwy, że ktoś kto nie ma świadomości o tym, że kult Bandery na Ukrainie rzeczywiście istnieje, może sobie pomyśleć, że "no w sumie nie ma banderyzmu prawie w ogóle".
@grimhzr: Bardzo tendencyjny komentarz. Sama "recenzja" też pewnie była wystawiona przed seansem. Potem uzupełniona o jakieś szczegóły z filmu. Takie pytanko mam, ile tych flag musiałoby się znaleźć w filmie, żebyś poczuł się że tak to ujmę "usatysfakcjonowny"? 100? 20.000?
@Icouldbeyourmom: Hahahaha olaboga chłop pojechał do Lwowa czym sprowokuje zamieszki :D no jak dzikusów banderowskich prowokuje coś takiego, to świadczy to tylko o nich.
@grimhzr: Jeśli jakiś Ukrainiec wypali mu działo na mordę, to będzie to oczywiście wina Mentzena, bo przecież go sprowokował, tak samo jak inwazja jest winą Ukrainy, bo sprowokowali r0zję chęcią bycia w Unii, nie? ( ͡°͜ʖ͡°)
@grimhzr: przed wojna w Ukrainie było jakoś 75 ulic im bandery, dla porównania w Polsce jest 2500 ulic parków i skwerów im Jana Pawła II. Ps: Żeby nie było, nie zrównuje te postacie chodzi mi tylko o przedstawienie skali kultu jednostki.
@grimhzr: Czyli wtedy przykładowe 6 flag ze swastykami to również by było jako "xD tylko 6!"
Oczywiście przy Twoim potępieniu nazizmu i tak dalej, przeczytałem wszystko i zrozumiałem; a Ty się ewidentnie zesrałeś i nie odpowiedziałeś na pytanie.
"Dyskusja bez zesrania, jeśli tylko mi się pytania podobajo" "xD hehe" - gratulacje ; ).
@grimhzr: kult istnieje bo ich uczą o tym, że to bohaterowie wyzwoleńcy dążący do niezależnego państwa Ukraina, ale filmik to nakręcanie afery. Byłem w Lwowie i kilku innych miastach niedaleko polskiej granicy, flagi widziałem właśnie jedynie na cmentarzu. To jest takie p---------e pod wybory, głośna krzyczą Wołyń, bandera itd, bo większość oburzonych pseudopatriotów mających mniej iq niż wynosi tmp pokojowa nawet nie wie kiedy miały miejsce te wydarzenia i łatwo
@grimhzr 6 flag, nie no, to koniec, Polska się już po tym nie podniesie. Suafek po raz enty wybierć pasujące mu fakty do narracji, zdążyłem się już do tego przyzwyczaić. Ukraińców w Polsce też są niby 4 mln, bo tak napisał ktoś z kąfederadzji na X, ale jak poszukasz odrobinę dłużej, to się okaże, że 4 mln to się łącznie przez nas kraj przewinęło od początku wojny. Taka tam, drobna różnica,
Na wstępie "jedziemy pokazać jak bardzo banderowcy się panoszą po Ukrainie, szok i skandal". No i git, kult bandery trzeba tępić. Potem narzekanie, że firmy leasingowe nie zgadzają się żeby ich samochody jeździły na ogarniętą wojną Ukrainę. Kogo wina? Ukrainy XD ale to co mnie r-------o, to po przekroczeniu granicy głupkowate pytanie Memtzena "Po co im stary kombajn na granicy he he" i równie głupkowata odpowiedź Bryłki "Nie wiem" tonem wskazującym, że pytanie ją zaskoczyło, bo wiadomo dlaczego Ukraińcy postawili na granicy zniszczone przez ruskich sprzęty rolnicze, ale w porę wyłapała o co chodzi Memtzenowi. Ta jedna scena już dobitnie wskazała jakiego rodzaju będzie to film i akcja.
No, ale włączyłem ten film żeby zobaczyć szerzący się w szokujących rozmiarach kult bandery. Chciałem zobaczyć zapowiadane przez panią Bryłkę "flagi banderowców na każdym rogu". W końcu jest! Pierwsze flagi w liczbie 2 na jakimś cmentarzu widzimy już w 8:43 minucie z komentarzem pani Bryłki "banderowskie flagi są tutaj powszechne". Kolejne flagi, również na cmentarzu tym razem z dużej odległości co by trudniej je było odróżnić od innych flag z czerwonymi fragmentami w liczbie 2-3 widzimy w 14:55 minucie, z komentarzem Memtzena tym razem "masa banderowskich flag", kolejną flagę, ostatnią, widzimy w 17 minucie pod pomnikiem Bandery.
W całym blisko 23 minutowym filmie widać w sumie około 6 FLAG! Znaleźli SZEŚĆ FLAG! xD Albo debil to montował, albo sabotażysta i nie wrzucił do filmu "flag banderowców na każdym rogu", albo... Memtzen i Bryłka niemiło się zaskoczyli we Lwowie i nie mogli znaleźć niczego więcej co by można sfilmować i zgadzało się z ich retoryką? A może po prostu są poleznyj idiot?
I żeby była jasność. Kult bandery na Ukrainie istnieje. Kult bandery należy tępić. Kult bandery należy konfrontować z faktami historycznymi o ludobójstwie popełnionym na Polakach przez Ukraińców. Ale... może ten kult nie ma takich "szokujących rozmiarów" jak próbują przekonać Bryłka i Memtzen? Może zwykły Ukrainiec nie szczerzy zębów na Polaka żeby go nabić na banderowską flagę? Oczywiście są na Ukrainie cmentarze gdzie znajdzie się o wiele więcej banderowskich flag, ale film Memtzena pokazuje... coś wręcz przeciwnego XD
Ten film to totalna klapa, zaprzeczająca całkowicie temu co Konfederussja powtarza. Mało tego, jest on na tyle szkodliwy, że ktoś kto nie ma świadomości o tym, że kult Bandery na Ukrainie rzeczywiście istnieje, może sobie pomyśleć, że "no w sumie nie ma banderyzmu prawie w ogóle".
#wojna #ukraina #rosja #bekazprawakow
źródło: memtzen
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@Eviixoxoxo: a ty pewnie jesteś krypto lgbt, który podszywa się pod kuca dla niepoznaki... skoro już bawimy się w asumpcje
źródło: IMG_20250309_015450
PobierzPs: Żeby nie było, nie zrównuje te postacie chodzi mi tylko o przedstawienie skali kultu jednostki.
Oczywiście przy Twoim potępieniu nazizmu i tak dalej, przeczytałem wszystko i zrozumiałem; a Ty się ewidentnie zesrałeś i nie odpowiedziałeś na pytanie.
"Dyskusja bez zesrania, jeśli tylko mi się pytania podobajo" "xD hehe" - gratulacje ; ).
Czyli cala polska to naziole, taka sama retoryka.
Prawda jest taka że pewnie 99% tego spoleczenstwa ma to w dupie i chce po przeżyć swoje zasrane życia bez spadających rakiet na domy i przedszkola.
wczytano protokół jeden procent