Wpis z mikrobloga

Lata pchania kultury woke i rozwadniania terminów typu faszysta/nazista miały na celu tylko jedno: żeby ludzie w końcu pomyśleli sobie "hej, skoro to jest faszysta i to jest faszysta, a ja ich lubię, to wygląda na to, że ten f-----m nie jest taki zły!".

Jeśli zastanawialiście się, dlaczego świat stanął na głowie na ostatnie 15 lat, to prawdopodobnie chodziło o obudzenie w ludziach tego samego ducha co w Niemczech w 1938. Było to karkołomne wyzwanie dla inżynierii społecznej, bo przecież ludzie z czasów II WŚ wciąż żyją.

Wykorzystując buntowniczą naturę ludzi, zagonili ich dokładnie tam, gdzie od początku planowali - pod rządy nowego Hitlera. A ludzie myślą "ale im pokazaliśmy!". Heh.

#usa #wojna #iiwojnaswiatowa #przemyslenia
WillyJamess - Lata pchania kultury woke i rozwadniania terminów typu faszysta/nazista...

źródło: temp_file2254530730768187557

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@WillyJamess też dokładnie miałem takie wrażenie. Całe pchanie woke i tęczy do porzygania też miało skłonić liczny umiarkowany elektorat by finalnie zagłosował na dziada od którego wcześniej odwróciłby się ze wstrętem. Influencerzy z kolei najpierw stanowili rosądną opozycję by po osiągnięciu popularności coraz bardziej siebie i swoich followersów radykalizować.
A zauważyliście jak pasywni i cisi są teraz Demokraci?
  • Odpowiedz
Lata pchania kultury woke i rozwadniania terminów typu faszysta/nazista miały na celu tylko jedno: żeby ludzie w końcu pomyśleli sobie "hej, skoro to jest faszysta i to jest faszysta, a ja ich lubię, to wygląda na to, że ten f-----m nie jest taki zły!".

@WillyJamess: Moim zdaniem to miało przede wszystkim na celu to, że konkretne słowa tracą znaczenie za sprawą czego możesz nazywać każdego danym określeniem dosłownie za byle
  • Odpowiedz
@WillyJamess ja już kiedyś o tym pisałem. Że n-----------e wokizmem w końcu sprawi że sprężyna odbije skrajnie w prawo i w-----e nam prosto w ryje. Najpierw użerałeś się z lewactwem a teraz będziesz się zastanawiał kiedy naziole zapędza cię do okopu.
  • Odpowiedz