Czy wy też zauważyliście, że jakieś 80% kobiet w przedziale 18-30 ma tatuaże? A u mężczyzn jest bardziej na odwrót, oczywiście nie mam nic do tatuaży i uważam, że każdy powinienem robić sobie z ciałem co chce, ale trochę ciekawi mnie taka tendencja, bo jeszcze kilkanaście/kilkadziesiąt lat temu, to raczej mało kobiet w porównaniu do mężczyzn miało dziary. #niebieskiepaski #rozowepaski
Tatuowanie ciała to przede wszystkim domena ludzi młodych, choć nie najmłodszych. W grupie najmłodszych respondentów – od 18 do 24 roku życia – odsetek ten wynosi 9%. Dodatkowo 6 kobiet na 100 deklaruje posiadanie tatuażu, natomiast w grupie mężczyzn jest to 10 na 100. Ani nie trafiłeś z procentami, ani nie trafiłeś z płcią. pozostały tylko złudzenia ( ͡°͜ʖ͡°)
@mateo2111: Moje statystyki świadczą tylko tyle, co przedstawiają. pochodzą one od CBOS - centrum badania opinii społecznej, a badanie było przeprowadzone na próbie losowej dorosłych mieszkańców naszego kraju. Po prostu zwracam ci uwagę, że twoje spostrzeżenia nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości, i o ile w twojej bańce informacyjno-miejskiej może ci się wydawać, że faktycznie sporo osób ma tatuaże, tak badania pokazują, że to raczej zwykłe błędy poznawcze, które zniekształcają
@Castellano: Ale rozumiesz, że takie badania nie mają sensu dopóki nie przebada się większej ilości osób? Mogę dzisiaj na swojej uczelni zrobić takie same badanie, przepytać kilkaset osób i jestem w 100% pewny, że wynik będzie podobny do mojego. Dopóki ktoś nie zrobiłby badań na większą skalę tylko przepytywał losowe kilkaset osób to wynik może różnić się za każdym kolejnym badaniem i będą to skrajne wyniki. Zrobisz takie badanie wśród
#niebieskiepaski #rozowepaski
Tatuowanie ciała to przede wszystkim domena ludzi młodych, choć nie najmłodszych. W grupie najmłodszych respondentów – od 18 do 24 roku życia – odsetek ten wynosi 9%. Dodatkowo 6 kobiet na 100 deklaruje posiadanie tatuażu, natomiast w grupie mężczyzn jest to 10 na 100.
Ani nie trafiłeś z procentami, ani nie trafiłeś z płcią. pozostały tylko złudzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)