Wpis z mikrobloga

Do wszystkich fanów pomysłu na przeszkolenie wojskowe którzy potępiają ludzi sceptycznych wobec tego pomysłu mam pytanie.

Czemu nie zapisaliście się do WOTu albo nie poszliście na dobrowolną Z-tkę? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Skoro to takie super i będzie zajebiście to co Was powstrzymuje?

#obowiazkowecwiczeniawojskowe
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 9
@wygryw50k: Czemu mam się zapisywać skoro jestem przeciw ( ͡° ͜ʖ ͡°)? Niech przykładem świecą te wykopki co piszą, że są za. Po co czekać rok-dwa lata zanim te szkolenia ruszą? Wzmacniajcie potencjał Wojska Polskiego już dziś
  • Odpowiedz
Czemu nie zapisaliście się do WOTu albo nie poszliście na dobrowolną Z-tkę? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@twoj_starrry: nie mam zamiaru się poświęcać w imie obrony ludzi którzy nie poświęciliby się dla mnie. Jak już wprowadzą obowiązkowe a tchórze wyjadą do niemiec na szparagi - wtedy spoko.
  • Odpowiedz
@twoj_starrry imo Tusk sie zagalopował. Teraz widzi, ze jest ogromną dezaprobata tego pomyslu i do wyborów nie bedzie o tym ani slowa, bo Trzaskowskiego prezydentura bedzie zagrozona. Temat wroci po wyborach. Nie wolno o tym zapominać. Obie plcie powinny byc rowno brane pod uwage w obowiązkowym szkoleniu
  • Odpowiedz
@twoj_starrry Dwie kluczowe sprawy: czas trwania szkolenia i jego zakres (16 dni WOT vs 1/3/30 dni szkolenia) i fakt, że po WOT jest się de facto żołnierzem. Przy szkoleniach nie ma o tym mowy z tego co wiem. Tylko tyle i aż tyle.
  • Odpowiedz