Jak zawsze polecam przejazdy zorganizowane przez Klub Sympatyków Kolei we Wrocławiu. Dziś oprócz podziwiania pięknie wyremontowanej SP42, można było przejechać się odcinkiem zwykle nieużywanych torów na trasie między Psim Polem a Osobowicami i obejrzeć kawałek Wrocławia od zaplecza.
@Incel_Core2Duo: @kochanka_masztalerza Na szczęście kolej niedługo wróci do Karpacza. Co prawda, rewitalizacja linii się przedłuża, a KD ma problemy z taborem spalinowym, ale lepsze to niż nic.
@groman43: ostatnio się odgrażali, że uruchomią połączenie na wakacje. Ale już tyle razy przekładali termin, że póki nie zobaczę jadącego pociągu, to nie uwierzę. Oby wkrótce się udało
@Incel_Core2Duo Naaaajs! Widziałem niedawno film jak lokomotywa ciągnie tą trasą testowe wagony z tłuczniem, niedługo ja będę tym balastemʕ•ᴥ•ʔ Kolej do Karpacza to jest to (♥ʖ̯♥)
@PurpleHaze: Tak i nie. Na bieżąco przed przejazdem pociagu przez ulicę wysiadało dwóch ludzi kierujących ruchem i "ręcznie" blokowali przejazd samochodów. Było też kliku przygotowanych mikoli i robili foty na przejazdach
Dziś oprócz podziwiania pięknie wyremontowanej SP42, można było przejechać się odcinkiem zwykle nieużywanych torów na trasie między Psim Polem a Osobowicami i obejrzeć kawałek Wrocławia od zaplecza.
#wroclaw #pociagi #pociagiboners
źródło: IMG_20250308_140434550_HDR
Pobierzźródło: 470793794_1951205862036548_3416444925320907765_n
Pobierz@kochanka_masztalerza: dziku, wez no pokaz na mapce.
Prosze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PurpleHaze: Może chodzi o fragment linii 292?
źródło: Screenshot_20250308-215919-528
PobierzKurde kurde zawsze mi cos eypadnie
Było też kliku przygotowanych mikoli i robili foty na przejazdach
@kochanka_masztalerza: gdybys cos gdzies trafila podrzuc prosze - dziekuje :)