Zazdroszczę dzisiejszym 40 latkom którym młodość przypadła na początek XXI wieku. Nikt nawet nie myślał o wojnie, przecież to już minęło. Bez j------h smartfonów, bez promowania k------a i podludzi, bez takiego podzielonego kraju, bez tego całego gówna które jest obecnie. Ehh, chciałbym żyć w tamtych czasach, a wtedy to ja się dopiero urodziłem (2000) (╯︵╰,)
Zazdrosc tez tego ze za dzieciaka jak sie na podworko wyszlo to rodzice mieli wyjebongo. Robiles co chciales i nikt Cie nie kontrolowal.
Ale sa tez "ciemne" strony. Nie masz pojecia ile razy w szkole wpierdziel linijka/bambusem po lapach sie dostalo od nauczyciela jak sie cos przeskrobalo. A pozal sie w domu... (to drugi wpierdziel dostaniesz :PP)
@Pardo: Nasza młodość przypadła na lata 90, biedę, emigrację zarobkową, ujową infrastrukturę, dziurawe drogi i można by wymieniać i wymieniać. Fakt, nie było wtedy widma wojny. Chyba w tym kraju po prostu zawsze młodzi mają pod górkę.
Zazdrosc tez tego ze za dzieciaka jak sie na podworko wyszlo to rodzice mieli wyjebongo. Robiles co chciales i nikt Cie nie kontrolowal.
@gorzki99: a to ja akurat miałem to samo. Braliśmy rowery, nie mówiliśmy nic nikomu i jechaliśmy parę miejscowości dalej. Wracaliśmy jak było już ciemno a matka zapytała tylko GDZIE SIE TAK WLOCZYCIE PO CIEMKU a następnego dnia znowu to samo :) Co do obrywania linijką to nie
@Pardo: Dokładnie Mordeczko. Kiedyś była bandyterka i blokersi, ale nawet oni mieli więcej zasad (niewiele) niż dzisiejsi "celebryci" i młodzi ludzie, którzy się na nich wzorują. To jest tragedia... Brak kultury, niski zasób słownictwa, ogólne odmóżdżenie, niemoc w różnych aspektach życia, choroby psychiczne, totalnie patologiczne uzależnienie od technologii... W złym kierunku to poszło moim zdaniem.
Ale do meritum - chodzilo nmi o to ze kiedys bylo inaczej. Jak cos przeskrobales to nie dosc ze w szkole miales przesrane to jeszcze jak sie w domu poskarzyles to dugi raz :P. Dlatego nikt sie nie skarzyl ze nauczyciel mu
wystarczy obejrzeć wywiady z młodzieżą z tamtych lat. Kultura wypowiedzi, bogaty zasób słownictwa. A teraz k------o, narkomaństwo i patusiarstwo na każdym kroku.
@Pardo: myślę że za bardzo romantyzujesz ten czas i że internet za bardzo wpływa na Twoje postrzeganie obecnej rzeczywistości.
Młodzież z tamtych lat mogła ci ot tak sprzedać kopa bo przyszedłeś grać w piłkę na inne niż "twoje" podwórko
#zalesie #przemyslenia #wojna
Ale sa tez "ciemne" strony. Nie masz pojecia ile razy w szkole wpierdziel linijka/bambusem po lapach sie dostalo od nauczyciela jak sie cos przeskrobalo. A pozal sie w domu... (to drugi wpierdziel dostaniesz :PP)
A teraz? "Moj oskarek jest taki dobry wiec ta
@gorzki99: a to ja akurat miałem to samo. Braliśmy rowery, nie mówiliśmy nic nikomu i jechaliśmy parę miejscowości dalej. Wracaliśmy jak było już ciemno a matka zapytała tylko GDZIE SIE TAK WLOCZYCIE PO CIEMKU a następnego dnia znowu to samo :) Co do obrywania linijką to nie
@Pardo: "Latajace klucze" to tez fajna sprawa :)
Po co wstawac jak mozna rzucic? :PP
Ale do meritum - chodzilo nmi o to ze kiedys bylo inaczej. Jak cos przeskrobales to nie dosc ze w szkole miales przesrane to jeszcze jak sie w domu poskarzyles to dugi raz :P. Dlatego nikt sie nie skarzyl ze nauczyciel mu
@Pardo: myślę że za bardzo romantyzujesz ten czas i że internet za bardzo wpływa na Twoje postrzeganie obecnej rzeczywistości.
Młodzież z tamtych lat mogła ci ot tak sprzedać kopa bo przyszedłeś grać w piłkę na inne niż "twoje" podwórko