3k ZUS-u miesięcznie a jak chciałem pierwszy raz od 7(!) lat pójść do lekarza do nie kolejka do 2026 roku i wydałem finalnie 12k za leczenie prywatnie. Super państwo. Nic tylko lecieć w podskokach na Tuskowe szkolenie - może zerwę więzadło i wydam 24k żeby nie było nudno. Albo na Tuskową wojnę do , urwie mi nogi i dostane 700 zł renty albo wgl nie dostanę bo orzecznik w ZUS powie ze przecież mogę pracować rękami. Miałem głosować na Trzaskowskiego ale teraz mam to w dupie pedaua i prostu nabazgrolę kutasa na kartce oby juz z budki w ambasadzie innego kraju gdzieś w południowej Azji bo ewidentnie ten rząd pcha nas ku wojnie. Sprzedam mieszkanie,auta,krypto,pozamykam pozycje na xtb i bede sobie popijał drinki z transami w Bangkoku. Fajne takie, z susiaczkami jak Dario mówił. Takie przemyślenia. Nastepny wpis to bedzie ze zdjeciem z kutasem na karcie wyborczej.
@W4G0N: czuje, że Trzaskowski mocno oberwie w wyborach xD Też miałem oddać na niego głos, a teraz jedyne co mogę zrobić to nie pójść albo tak samo coś narysować i oddać nieważny głos ;)
@kokos24: i tak większość wyborców to grażyny, dla których chłop powinien bronić kraju. Nie ma co się łudzić, Trzaskowski wygra te wybory, czy to z Mentzenem czy z Nawrockim
@Arboree nie lekceważyłbym pisu. Tam nieważne jak słaby jest kandydat. Istotna jest frekwencja wyborców Trzaskowskiego. Tylko dzięki temu wygrali wybory.
@W4G0N składka zus to nie składka na leczenie, tylko wiele różnych rzeczy. Zarabiając przecietnie płacisz mniej miesięcznie na zdrowie niż wynosi abonament rodzinny w jakimś luxmedzie, a jak jest z dostępnością usług w takich firmach to popytaj znajomych, wcale nie jest jakoś lepiej niż w państwowych, a nie robią 90% rzeczy które robią państwowe.
@W4G0N Dokładnie o to chodzi w tym systemie. Biedny ma czekać w kolejce a bogaty ma isc prywatnie bo go stać. Obaj oczywiście maja płacić za publiczną służbę, oczywiście biedny mniej bo mniej zarabia
@W4G0N nie zapominajmy ze ukr leczą się za darmo nawet nie pracując. Niektórzy przyjeżdżają tutaj tylko się leczyć i wracają do siebie. Mamy przez nich dłuższe kolejki na NFZ. Mieliśmy im pomagać żebyśmy nie musieli walczyć a i tak musimy
3k ZUS-u miesięcznie a jak chciałem pierwszy raz od 7(!) lat pójść do lekarza do nie kolejka do 2026 roku i wydałem finalnie 12k za leczenie prywatnie. Super państwo. Nic tylko lecieć w podskokach na Tuskowe szkolenie - może zerwę więzadło i wydam 24k żeby nie było nudno. Albo na Tuskową wojnę do , urwie mi nogi i dostane 700 zł renty albo wgl nie dostanę bo orzecznik w ZUS powie ze przecież mogę pracować rękami. Miałem głosować na Trzaskowskiego ale teraz mam to w dupie pedaua i prostu nabazgrolę kutasa na kartce oby juz z budki w ambasadzie innego kraju gdzieś w południowej Azji bo ewidentnie ten rząd pcha nas ku wojnie. Sprzedam mieszkanie,auta,krypto,pozamykam pozycje na xtb i bede sobie popijał drinki z transami w Bangkoku. Fajne takie, z susiaczkami jak Dario mówił. Takie przemyślenia. Nastepny wpis to bedzie ze zdjeciem z kutasem na karcie wyborczej.
źródło: Przechwytywanie
PobierzTeż miałem oddać na niego głos, a teraz jedyne co mogę zrobić to nie pójść albo tak samo coś narysować i oddać nieważny głos ;)