Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 12
@adam-buksa96: tak, to tylko potwierdza moją tezę, i to dopiero początek. Naciski wzrosną, usprawnią się, słabe punkty zostaną znalezione, społeczeństwo samo to rozkręci.

Chcę zaznaczyć, nie wskazuje, że jest jedyna słuszna odpowiedź w tej sprawie służby wojskowej, tylko że należy ją samemu sobie rozważyć i uważać na te naciski.
  • Odpowiedz
@fahrenx: takie trochę śmieszne: wszędzie trąbią o BHP, ostrożnej jeździe, bezpieczeństwie, dbaniu o siebie, badaniach, wyzbywaniu się agresji. A to wszystko w kibel i każą Ci zabijać drugiego człowieka, ryzykować swoim życiem, nie oglądać się na własne zdrowie i życie.
Skoro wszyscy są wychowywani w poczuciu dbałości o własne życie i zdrowie, to jakoś nie dziwi mnie postawa "s--------m".
Ot, taki paradoks.
A ocenianie przez innych to mnie ni grzeje,
  • Odpowiedz
@fahrenx: spoko, mogę być peezdą, rurkowcem, Piotrusiem panem, mizogonem, incelem, spierdoksem, siusiumatjkiem. To niewielka cena za przeżycie.
Swoją drogą podczas pierwszej wojny światowej było takie zjawisko, polegające na szkalowaniu listami mężczyzn uchylających się od walki. Tylko zapomniałem nazwy.
  • Odpowiedz