Wpis z mikrobloga

Tam gdzie ćwiczycie są lewarki? Denerwuje mnie, że na sieciówce, w której ćwiczę nie ma takich bo schodzi mi trochę czasu z zakładaniem i zdejmowaniem ciężaru podczas ciągów. Myślałem, że nie ma czegoś takiego i można by na tym zarobić, ale oczywiście jest tylko nie u mnie. #mikrokoksy #silownia
przegro_pisarz - Tam gdzie ćwiczycie są lewarki? Denerwuje mnie, że na sieciówce, w k...

źródło: 1000033909

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przegro_pisarz: jakim ciężarem ty robisz ciągi że masz takie problemy? przecież przy ciężarach do 200kg spokojnie można po prostu złapać rękami obciążenie i je zsunąć/wsunać jednocześnie trzymając w górze połowe sztangi, a jak chcesz już wszystko rozładować to po prostu zsuwasz wszystko naraz na ziemie

a najlepiej jak na siłowni masz i bumpery i talerze typu kierownica bo ona są minimalnie mniejsze, jako pierwszy talerz zakładasz se bumpery 20/25kg a
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: Na siłowni bardzo często brakuje takich przydatnych rzeczy. Bardzo często uchwyty, sznurki są zajechane, linki na bramach urwane. Nigdy nie ma hajsu, żeby to wymienić, ale żeby kupić 5 kolejnych bieżni za +20k jedna to zawsze mają hajs, mimo że nigdy nie widziałem na siłce, żeby chociaż połowa tych bieżni była zajęta.
  • Odpowiedz
@dosefurious u mnie jeden z dwóch pisuarów od miesiąca nie działa. Za to w jednym tygodniu 3 razy przestawali, dostawiali bieżnie i orbitreki.

Ja chodzę w godzinach gdy jest mało ludzi to bieżnie nie są oblegane, ale są baby, które 1.5h jak ja robię normlany trening to one spacerują na bieżni w tym czasie i nie rozumiem tego.
Na jakieś sieci ćwiczyłeś?
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: Różnie - od lokalnych siłowni, po sieciówki jak fitness for life, calypso itd. ale wszędzie jest podobnie. Wolą inwestować w jakieś kolejne maszyny do kardio zamiast kupić nowy uchwyt pod prysznicem za 20 zł mimo zgłaszania kilka razy XD
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz źle to robisz: złap oburącz za talerze, ew. tylko za ostatni lub kilka i w ten sposób unieś lekko końcówkę sztangi, stojąc do niej bokiem. Taki martwy ciąg końcem sztangi jakby, z tym, że ciągniesz talerze do siebie. Wtedy to jest naprawdę łatwe, a jedną ręką jest ciężko i nie wyobrażam sobie tego szczerze XD Może taki pro tip wystarczy?
  • Odpowiedz