Wpis z mikrobloga

Mirki trzymajcie za mnie kciuki, dzisiaj wychodzę za mąż xD

Ślub mały, cywilny, tylko najbliższa rodzina (w tym nasze bombelki 10 i 12 lat iksde) - a i tak stres w cholerę.

Żadnych garniturów, żadnych sukni, obrączki tytanowe, a po ślubie pójdziemy wszyscy na uroczystego chińczyka :)

Tort upiekliśmy, sernik upiekłam, zaraz kończymy porządki.

To nie to, że w tym roku stuknie nam 20 lat razem i ludzie raczej po tylu latach się rozwodzą, a nie śluby biorą, ale i tak jestem happy :D

#zwiazki #rodzina #slub #chwalesie (?)
Nordri - Mirki trzymajcie za mnie kciuki, dzisiaj wychodzę za mąż xD

Ślub mały, cywi...

źródło: gołompki

Pobierz
  • 178
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nordri: gratulacje! u mnie podobnie, tylko jeszcze skromniej. 600km od domu, 2 świadków + 2 gosci, uroczysta knajpa nadmorska. W tym samym czasie część knajpy była zarezerwowana dla innych nowożeńców z grupą ok 15 gości xd, a my obok przy jednym stoliku. Tylko, że garnitury i kiecka były, tak co by sesja zdjęciowa na plaży wyszła elegancko. Polecam, zero stresu, czysta przyjemność. Rodzina trochę kręci nosem, ale finalnie akceptują ten
  • Odpowiedz
  • 7
macie jakieś zobowiązania finansowe? Proponuję chociaż w jednym aspekcie popuścić pasa i zapewnić sobie wystrzał dopaminy jakimś wydatkiem, bo będzie niedosyt :)

@Goronco: Nie mamy zobowiązań finansowych jeszcze. Będzie prędzej czy później kredyt hipoteczny.
A strzał z dopaminy zrobiliśmy sobie w styczniu jadąc na na weekend nad morze we dwoje, bez bombelków :):):)
  • Odpowiedz
@Nordri my planowaliśmy małą imprezę dla najbliższych a wyszła... Jeszce mniejsza :D. Trafiliśmy na największy p*erdolnik kowidowy, najmocniejsze obostrzenia. Na sali w USC tylko my, rodzice i świadkowie, obiad w restauracji odwołany. Ale za to jedliśmy totra i piliśmy szampana z bagażnika na parkingu przed urzędem :D
Wszystkiego najlepszego! 😍
plastic11 - @Nordri my planowaliśmy małą imprezę dla najbliższych a wyszła... Jeszce ...

źródło: temp_file8534418122221655740

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 17
@Nordri @CordellWalker a ja miałem takie wesele z którego się śmiejecie, może nie postaw się i zastaw. Po prostu zwykła impreza bez wodotrysków. I chodź byłem sceptyczny to bym tego nie zmienił. Przede wszystkim rodziny się poznały, do teraz mają kontakty między sobą. A całość wspominam bardzo przyjemnie.
  • Odpowiedz
@Nordri my z żoną zrobiliśmy identycznie, a za symboliczną zebraną kwotę wylecieliśmy do Meksyku w podróż poślubną :). Nigdy nie żałowałem te decyzji, a minie w tym roku osiem lat. Szczęścia i miłego dnia!
  • Odpowiedz
@Nordri też podobny ślub braliśmy 7 lat temu, po 9 latach związku ( ͡° ͜ʖ ͡°) Co prawda weselko małe było, takie na 28 osób, ale zmieściliśmy się ze wszystkim (obrączki, ciuchy, sala, muzyka, samochód) w 12 000 zł bez kredytu ʕʔ
  • Odpowiedz
  • 4
gratulacje! u mnie podobnie, tylko jeszcze skromniej. 600km od domu, 2 świadków + 2 gosci, uroczysta knajpa nadmorska. W tym samym czasie część knajpy była zarezerwowana dla innych nowożeńców z grupą ok 15 gości xd, a my obok przy jednym stoliku. Tylko, że garnitury i kiecka były, tak co by sesja zdjęciowa na plaży wyszła elegancko. Polecam, zero stresu, czysta przyjemność. Rodzina trochę kręci nosem, ale finalnie akceptują ten wybór.

@Miglancu
  • Odpowiedz
@Nordri: a ja o-------m potężne wesele na 250 osób, wszystko ładnie kulturalnie, ślub kościelny i bez kredytu się obeszło ( ͡° ͜ʖ ͡°) również polecam
  • Odpowiedz
@Nordri gratulacje ;) cieszę się razem z Tobą :) ślub cywilny, czyli niebieski oficjalnie zapłaci za Ciebie i będziesz jego własnością? ( ͡ ͜ʖ ͡)

No, a tak na poważnie, to nie widzę sensu w robieniu jakiś większych spotkań przy ślubie.
  • Odpowiedz