Aktywne Wpisy

NaglyAtakGlazurnika +136
#wroclaw #zalesie
Czy tylko ja się czuję we Wrocławiu jak mniejszość etniczna?
Wszedłem do sklepu po szybkie papu. Mijam kobietę w chuście na głowie. Pytam pracownika gdzie teraz makrele leżą. "Ja ni panimaju".
Telefon dzwoni, numer zastrzezony, odbieram. Ktoś z ruskim akcentem pyta czy jestem w domu. Ale kto dzwoni? "To pan nie wje?! Kurjer".
Wychodzę ze sklepu, hindus na rowerze elektrycznym prawie mnie rozjeżdża na chodniku. Jechał chodnikiem szybciej niż auta
Czy tylko ja się czuję we Wrocławiu jak mniejszość etniczna?
Wszedłem do sklepu po szybkie papu. Mijam kobietę w chuście na głowie. Pytam pracownika gdzie teraz makrele leżą. "Ja ni panimaju".
Telefon dzwoni, numer zastrzezony, odbieram. Ktoś z ruskim akcentem pyta czy jestem w domu. Ale kto dzwoni? "To pan nie wje?! Kurjer".
Wychodzę ze sklepu, hindus na rowerze elektrycznym prawie mnie rozjeżdża na chodniku. Jechał chodnikiem szybciej niż auta

PorzeczkowySok +171
no zobacz co k---a narobiliście
to ja tego nie zrobiłem
a kto kierowcą k---a jest
to ja tego nie zrobiłem
a kto kierowcą k---a jest

źródło: 13220cb0-7fed-11ef-aba9-4f98f849d00e
Pobierz
Ciężka sprawa.. DAF XF 2023 rocznik, kierowca zadzwonił bo stanął na drodze i nie mógł już odpalić jakby miał jakiś problem z paliwem. Podpiąłem kompa i cholera niedoczytalem wszystkich błędów w pośpiechu zwróciłem uwagę tylko na te związane z paliwem i rzeczywiście były. Wymieniłem mu na miejscu filtr paliwa bo był czarny i filtr od tej ręcznej pompki potem zrobiłem płukankę takim detergentem do czyszczenia wtryskiwaczy. Odziwo odpalił bez większych problemów i przepalił 5 litrów tej mieszanki. Usunąłem błędy ale przejechał tylko kilka metrów bo odrazu dostał komunikat o niskim cisnienu oleju. Podpiąłem kompa jeszcze raz i znowu te same błędy.
Tak czy inaczej ciężarówka na lawetę i do garażu. Teraz pytanie:
Problem z wałkiem rozrządczym czy może ECU do wymiany a może coś innego? Przebieg ponad 350tys km przejechane
źródło: temp_file6554314369585987166
PobierzAle ekspertem w tych silnikach nie jestem. Ciekaw jestem co tam się dzieje
Podpiąłem manometr pod czujnik ciśnienia oleju aby sprawdzić rzeczywiście jakie tam mamy wartości, i odziwo pokazywało 2,5 bar czasem podchodziło nieco ponad 3 czyli jest ok. Wymieniłem dla pewności czujnik na nowy ale problem nadal występował bo nie chcialo usunac błędu. Zrobiłem test przewodności z czujnika do ECU ten test też nic nie wykrył bo przewodność niby była, powtórzyłem jeszcze raz test ale tym razem przez żarówkę aby