Aktywne Wpisy

HoroLive +9
Przykro mi i musze się wyżalić. Mam kobietę, jesteśmy już 5 lat razem, w tym roku ma byc niby ślub. Jestem takim człowiekiem, że nieba uchylę, chyba zostaje przez to wykorzystywany. Całą moją wypłatę walę na opłaty, czynsz, media, prąd (nie chce nawet żeby mi dawała złotówki), spłacam jakiś tam kredyt, a resztę daję na jedzenie. Mieszkamy u mnie w mieszkaniu, moim. Małżonka przyszła za to całą wypłatę ma dla siebie. Ja

mirko_anonim +52
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie chcę wam wszystkim psuć humoru, ale to jest koniec zarobków w IT, jakie znaliśmy do tej pory. Nie wiem, czy wy ty tego nie widzicie czy udajecie, że nie widzicie? Dopiero co ktoś wrzucił wpis, że nie mógł znaleźć pracy bo 180 CV na jedno stanowisko. Jest nadpodaż programistów, firmy częściej zwalniają niż rekrutują, więc będzie wolnych rąk do pracy coraz więcej. Teraz nikomu się to w
Nie chcę wam wszystkim psuć humoru, ale to jest koniec zarobków w IT, jakie znaliśmy do tej pory. Nie wiem, czy wy ty tego nie widzicie czy udajecie, że nie widzicie? Dopiero co ktoś wrzucił wpis, że nie mógł znaleźć pracy bo 180 CV na jedno stanowisko. Jest nadpodaż programistów, firmy częściej zwalniają niż rekrutują, więc będzie wolnych rąk do pracy coraz więcej. Teraz nikomu się to w
do wykopków którzy mówią, że dadzą radę wyjechać w dobrym momencie (nie pochopnie, nie za późno) bo będzie widać przemieszczanie ruskich - jak już dojdzie do zawieszenia ognia w obecnej wojnie to pewnie rusy wznowią ćwiczenia zapad, warto przypomnieć, że ostatnia iteracja polegała na przemieszczeniu 200k pyska pod polską granicę xD i zakończyła się inwazją na ukrainę parę miesięcy później. Co wtedy zrobicie? rzucacie wszystko i wyjazd na 2 tyg. profilaktyczne wakajki uchodźcze i potem powrót bo jednak kredyty i rodzice, którym na stare lata nie chce się bawić w turystykę azylancką? macie już coś nawiniętego za granicą? ogólnie nadajecie się na coś innego poza Polską niż fabryka smrodu (bez obrazy)? jesteście w stanie rzucić uwite lepiej lub gorzej gniazdko i powiedzieć spuszczam swoje życie w kiblu bo wydaje mi się, że zaraz wjadą tu ruskie? generalizuję trochę w tym wpisie ale też widzę w tej beznadziei siebie i nie wiem co dalej z życiem
#polska #wojna #wojsko #nato #rosja #ukraina #obowiazkowecwiczeniawojskowe
@gwda: No właśnie PARĘ MIESIĘCY. To dość czasu, żeby uciec na spokojnie. Pomijając fakt, że nawet po rozpoczęciu wojny będzie można spokojnie przekroczyć granicę z krajami Schengen, nikt tego nie jest w stanie zablokować, to nie granica PL - UA.
a pamiętam jak tu pisali co niektórzy odklejeńcy że Ukraińcy to zadowoleni z wojny, bo przynajmniej w polszy darmowe bilety w komunikacji majo i do lekarza bez kolejki. Twój wpis właśnie pokazuje hipokryzję tych klaunów bo tak by to eyglądało A wczoraj jeszcze przeczytałem jakiegoś dzbana, że zadowolone z wojny ukry się teslami tu rozbijają. No z
@kapitan_nowakowski_kolega_moim_byl: A czemu Polscy nie zamknęli, skoro przegrana Ukrainy jest zdecydowanie nie w naszym interesie?
Czyli prawie 100 lat temu dało się uciec do Francji, a teraz się niby nie uda? ( ͡
poza tym naród zbrodniarzy terefere wiadomo, polak dla nich to jak dla nas cygan nie będzie litości
@Waleczny_Kalafior: Właśnie dlatego, że Ukraina nie jest w NATO i nie obowiązuje jej artykuł 5. Natomiast władze Ukrainy dawały do zrozumienia, że nie mają nic przeciwko wysłaniu poborowych z powrotem do kraju.
Polskie władze (pewnie w Londynie, bo jak inaczej) też będą dawać do zrozumienia, że nic nie mają przeciwko i każdy będzie miał to w dupie.