Wpis z mikrobloga

to miałbyć komentarz do innego wpisu ale w sumie nadaje się na odrębny wątek

do wykopków którzy mówią, że dadzą radę wyjechać w dobrym momencie (nie pochopnie, nie za późno) bo będzie widać przemieszczanie ruskich - jak już dojdzie do zawieszenia ognia w obecnej wojnie to pewnie rusy wznowią ćwiczenia zapad, warto przypomnieć, że ostatnia iteracja polegała na przemieszczeniu 200k pyska pod polską granicę xD i zakończyła się inwazją na ukrainę parę miesięcy później. Co wtedy zrobicie? rzucacie wszystko i wyjazd na 2 tyg. profilaktyczne wakajki uchodźcze i potem powrót bo jednak kredyty i rodzice, którym na stare lata nie chce się bawić w turystykę azylancką? macie już coś nawiniętego za granicą? ogólnie nadajecie się na coś innego poza Polską niż fabryka smrodu (bez obrazy)? jesteście w stanie rzucić uwite lepiej lub gorzej gniazdko i powiedzieć spuszczam swoje życie w kiblu bo wydaje mi się, że zaraz wjadą tu ruskie? generalizuję trochę w tym wpisie ale też widzę w tej beznadziei siebie i nie wiem co dalej z życiem

#polska #wojna #wojsko #nato #rosja #ukraina #obowiazkowecwiczeniawojskowe
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gwda: Zostaję. Zginąć na wojnie z kacapem to najpiękniejsza śmierć jaka może się trafić polskiemu patriocie. J---ć pis i chujfederacje.
  • Odpowiedz
@gwda: Bedziemy udawac ze miliony ukraincow tego nie zrobilo juz po wybuchu wojny czy o co chodzi? Te zablokowane ulice w calym kraju i jakies kontrole przez caly czas trwania wojny to niezla sciema. Na wojnie panstwo ledwo dziala bo caly wysilek i zasoby sa na froncie a nie robi tu jakas druga Koree Polnocna.
  • Odpowiedz
zakończyła się inwazją na ukrainę parę miesięcy później

@gwda: No właśnie PARĘ MIESIĘCY. To dość czasu, żeby uciec na spokojnie. Pomijając fakt, że nawet po rozpoczęciu wojny będzie można spokojnie przekroczyć granicę z krajami Schengen, nikt tego nie jest w stanie zablokować, to nie granica PL - UA.
  • Odpowiedz
@mackbig: Zwróć uwagę, że wyjazd Ukraińców z kraju był blokowany tylko jednostronnie tzn. przez panstwo ukraińskie. W przypadku ataku na Polskę masz do czynienia z atakiem na NATO i w interesie wszystkich państw członkowskich jest zapewnienie Wojsku Polskiemu rekruta. Czemu np. Niemcy nie mieliby zamknąć granicy? Przypominam, że w 1939 we Francji odbywał się normalny pobór do polskiej armii.
  • Odpowiedz
@gwda:

widzę w tej beznadziei siebie i nie wiem co dalej z życiem

a pamiętam jak tu pisali co niektórzy odklejeńcy że Ukraińcy to zadowoleni z wojny, bo przynajmniej w polszy darmowe bilety w komunikacji majo i do lekarza bez kolejki. Twój wpis właśnie pokazuje hipokryzję tych klaunów bo tak by to eyglądało A wczoraj jeszcze przeczytałem jakiegoś dzbana, że zadowolone z wojny ukry się teslami tu rozbijają. No z
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@kapitan_nowakowski_kolega_moim_byl: też obawiam się że szwaby będą robić pod górkę i będą pushbacki, to by było takie k---a znamienne dla cebulandii która otworzyła swoje naiwne serca a kiedy my będziemy w potrzebie to będzie twarde nie i c--j
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Waleczny_Kalafior: w odróżnieniu od ukraińców to Polacy są buforem dla RFN xd no i jak Polaków trzeba będzie zaciągać do armii to już będzie grubo i nie będzie miejsca na p---------e w tańcu

poza tym naród zbrodniarzy terefere wiadomo, polak dla nich to jak dla nas cygan nie będzie litości
  • Odpowiedz
@gwda: A Ukraińcy są buforem dla Polaków, a jednak światłowód mi miesiąc temu zakładał monter z Ukrainy, pralkę do naprawy wynosiło w grudniu również dwóch Panów stamtąd, podobnie jak w wakacje wnieśli nową lodówkę. Wszyscy jak widać zdrowi, mogliby być odesłani na Ukrainę, a nie są. I tak samo nie będą odesłani Polacy z Niemiec, a nawet jeśli będą to możesz jechać do Francji, Portugalii, Hiszpanii - nagle cała Europa
  • Odpowiedz