Wpis z mikrobloga

Właśnie zdałem sobie sprawę, że w przypadku wojny, Polacy będą mieć chyba najniższe morale do walki w Europie xD

- lata opresyjnego traktowania obywatela przez urzędy i służby - jesteś złodziejem, chyba że udowodnisz że tak nie jest
- lata stygmatyzowania i wyśmiewania nacjonalizmu
- lata obrzydzania polskości i wszystkiego co polskie - w tym inżynieria społeczna kobiet ukierunkowana na rozwiązłość seksualną
- lata zaniedbań wojska polskiego, braki wyposażenia nawet wśród żołnierzy zawodowych, a co dopiero rezerwistów
- ogromna fala samotności i samobójstw wśród mężczyzn w wieku produkcyjnym
- kompletny brak perspektyw mieszkaniowych czy założenia rodziny - lobbying deweloperów tak mocny że według wielu ocierający się o korupcje
- korupcja (afera wizowa, deale COVIDowe i c--j wie co jeszcze)
- imigranci i wewnętrzne napięcia (co znowu w Polsce o-----ł Gruzin albo Ukrainiec?)
- praca za najniższą krajową i postępujące niszczenie klasy średniej
- opinia montowni i burdelu europy
- ogólne przyzwolenie na dyskryminację mężczyzn (sądy rodzinne, stypendia dla kobiet, wiek emerytalny, zakłady karne, służba wojskowa, etc.)
- szkodliwe ustawy dla mężczyzn (mieszkanie za pomówienie, zmiana definicji gwałtu)

Każdy znajdzie coś dla siebie. Wszystko to przynosi żniwa w postaci braku chęci obrony ojczyzny, no kto by mógł przypuszczać ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przecież to aż strach iść w szeregach uzbrojonych polskich mężczyzn zaciągniętych pod przymusem do wojska.

Na takiej Ukrainie, to przynajmniej nacjonalizm był żywy - pamiętam początek wojny gdzie byli wręcz podekscytowani wizją gruzowania kacapów dla Ukrainy.

No cóż, ciekawe czasy.

#polska #obowiazkowecwiczeniawojskowe #ukraina #rosja #wojna
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@_____________________: dokładnie tak jest, chyba mało kto sobie zdaje sprawę jaki mental mają osoby do 40 r.ż które mieszkają z rodzicami a ich jedyna szansa na mieszkanie to śmierć rodzica a to jest połowa rekruta xD Jak złapią za b--ń to zaczną strzelać na oślep, rządzący nie zdają sobie sprawy jak słaby jest mental obecnych mężczyzn, nie będzie żadnych poborów, każdy będzie uciekał, nie zdziwię się jak Polacy w najbliższych
  • Odpowiedz
@_____________________ ja pierdziele, to wyjedz tam, gdzie ci bedzie lepiej, zyjemy w wolnym kraju i we Wspolnocie Europejskiej.
Poza "zgnila" Europe tez mozesz wyjechac i wtedy otworza ci sie oczy, w jakim raju zyles do tej pory, bo nie doceniales rzeczy, ktore wydaja vi sie oczywiste, a oczywiste dla wiekszosci swiata nie sa.
Opresyjne urzedy? Synek, kiedy byles cos zalatwic w urzedzie? Cos mi mowi, ze mama ogarnia takie sprawy za
  • Odpowiedz
@_____________________: Jak zwykle niepodległości będzie bronić lewica, której nie są obce wartości związane z polskim społeczeństwem i państwowością, a "obrońcy konserwatywnych wartości" będą kolaborować. Taki już ten polski los, oby do tego nie doszło za naszego życia.
  • Odpowiedz
@_____________________: Dawniej mężczyźni walczyli za swoje rodziny i kobiety. Ewentualnie za swój majątek jak jakiś mięli.
Część co nie miała kobiet walczyła bo myślała że "za mundurem panny sznurem". I tak to się prowadziło całe tysiąclecia.
Żołnierz to był ktoś. A ten co wracał z wojny to już w ogóle bohater.
Jak szedłeś przez wieś w pochodzie zwycięzców to każda Panna z wioski mogła być Twoja.

Internet i social media
  • Odpowiedz
@Stabilizator: a co ma piernik do wiatraka? Pisowskokonfederacko troll zawsze coś wrzuci idiotycznego. Przez osiem lat 60% Polaków było gnojonych I wyśmiewanych przez PiS w telewizji publicznej, mam z tego powodu walczyć za Nawrockiego albo innego c**a z PiSu? Za rozkradania przez nich państwa? Za zrobienie pośmiewiska z patriotyzmu (na spółę z konfederacja) i splycenie go do typowo kibolskiego zachowania i nienawiści do wszystkich dookoła? Mam walczyć za Memcena, który
  • Odpowiedz
@_____________________: g---o prawda. Przez całą historię Polacy pokazywali, że mogą sami mieć b----l wewnętrzny, ale podczas zagrożenia zewnętrznego budzi się w Nas wewnętrzna husaria. Ja z wielu względów może nie pójdę do okopów, ale jak słowo daję - zrobię wszystko co w mojej mocy, aby przyczynić się do zgruzowania jak największej ilości kacapów
  • Odpowiedz