Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Kwalifikację wojskową przechodziłem w 2009 roku, dostałem kategorię A z adnotacją nt. otyłości 1. stopnia. Od tamtego czasu otyłość 1. stopnia przerodziła się w otyłość 3. stopnia. Zgodnie z

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA OBRONY NARODOWEJ z dnia 25 marca 2024 r.

w sprawie orzekania o zdolności do służby wojskowej i trybu postępowania wojskowych komisji lekarskich w tych sprawach

otyłość 3. stopnia powoduje przyznanie kategorii D/E (od czego zależy, czy dostanie się D czy E?). Szykuję się do przygotowania wniosku o ponowną komisję lekarską. Z tego co widzę, do wniosku należy dołączyć zaświadczenie lekarskie dotyczące stanu zdrowia. Jak to ma wyglądać? Pójdę do lekarza rodzinnego, ten wystawi zaświadczenie, że jestem grubą świnią o BMI równym 51 i to wystarczy?
#polska #wojsko #obowiazkowecwiczeniawojskowe #bekazgrubasow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: to był sarkazm. Przecież zawsze możesz starać się o zmianę kategorii. Wiadomo, że z wiekiem zaczynają się choroby ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jedna wypowiedź Tuska a ty już obsrany kombinujesz. Nie bój się nikt cie nie weźmie, dostaniesz wezwanie to się będziesz odwoływał, na razie nie ma żadnej ustawy i nic nie wiadomo.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @rtone wiem, że na 99,99% wuj będzie z tych całych ćwiczeń, a nawet jeśli, to zaczną od młodszych roczników. Chciałbym po prostu uregulować tę kwestię, bo taki pomysł chodzi za mną od 2022, kiedy pojawiła się możliwość składania wniosków o ponowną komisję. Co roku, kiedy rusza obowiązująca kwalifikacja wojskowa i na Wykopie wzmaga się z tego tytułu panika, to obiecywałem sobie, że w tym roku w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ćwiczenia będą i wcale nie dla najmłodszych, bo nawet Ukraińcy ciągle nie powołują poniżej 25 r.ż, ale ty faktycznie jesteś inwalidą i nikt cie nie weźmie na poligon po to żebyś na drugi dzień z niego zjechał w karetce. Także spokojnie cumplu, umrzesz sobie w domku przy paczce chrupek.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Bracie, spokój będziesz miał jak umrzesz nagle, np na zawał. Ale masz dużą szanse, że będziesz się męczył latami. Możesz mieć cukrzyce, stawy ci powysiadają, może nerki, wątroba, trawienie. Możesz każdego dnia cierpieć, żyć w ciągłym bólu, walczyć o każdy oddech. Być uzależniony od innych w codziennych czynnościach. Idź do bariatry, będziesz miał swój papierek, pogadaj jakie są możliwości, może ci przepiszą te nowe leki, może są inne drogi.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: w obecnej edycji #igrzyskabebzonow jest gość który startował z wagą 170 (!) i w 8 tygodni na razie zrzucił 26 (!). Weź się za siebie a nie jęczysz. I tak, obejmuje to również przypadek w którym dorobiłeś się rozmiarów amerykańskich z powodu jakiejś choroby - zbierz dupę i idź do lekarza. Póki jeszcze możesz chodzić.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @gorobei @rtone próbowałem. Przechodziłem proces kwalifikacji do operacji bariatrycznej, ale zostałem odrzucony przez negatywną opinię psychologa (wydał opinię, że nie zastosuję się do zmian, które niesie za sobą taka operacja). Próbowałem leczenia farmakologicznego (najpierw Ozempic, później Wegovy) połączonego z psychoterapią, jedynie kasa wywalona w błoto. Zazdroszczę osobom, które potrafią się wziąć za siebie. Ja tak nie potrafię.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
  • Odpowiedz
@temokkor:
Icek modli się do Boga:
– Boże spraw żebym wygrał w Totka.
Mija czas i nic. Icek modli się i modli i nic. W końcu zniecierpliwiony narzeka:
– Boże modlę się już tyle czasu, wypełniam przykazania a Ty nic.
Na to odzywa się głos z nieba:
– Icek, ty daj mnie szansę, ty kup los!
  • Odpowiedz