Wpis z mikrobloga

Moja kuzynka w tym roku poprawia maturę by dostać się na medycynę. Rozmawiałem z nią i tłumaczyła to tym, że jak zdobędzie zawód lekarza to będzie miała stabilność zawodową i fach w ręku do końca życia.

Piszę to specjalnie by uświadomić Wam jaka jest różnica pomiędzy 6 miesięcznym bootcampem gdzie każdy może zostać Java Developerem. Wtedy jest szybki pieniądz, praca w korporacji. Ale stabilności wtedy nie ma żadnej i konkurujesz z setkami chętnych. Jesteś do zastąpienia w każdej chwili i nie wiadomo co będzie z zawodem za 10 lat.

Medycyna może więcej czasu potrzeba, ale jak zdobędziesz zawód gwarantujesz sobie stabilność pracy i zabezpieczenie dla siebie i całej swojej rodziny.

To co szybko przychodzi, szybko może odejść. Lepsze zawody, elitarne wymagają większego poświęcenia.

Zastanów się nad swoją przyszłością i stabilnością zawodu.

#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #pracbaza
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jakbym ja była w stanie zdać maturę tak żeby dostać się na medycynę to bym się nie bawiła w programowanie xD

@kaspil: zgadza się, ale dla mnie próg "wejścia" nauczenia się takiej chemiii na rozszerzeniu jest najwiekszy, bo z matmy to na luzie znajac amtme podstawowa jestes w stanie cos wykminic albo szybko nauczyc sie schematu takiej granicy ciagu, w geografii wykuc,w biologii to chyba 50/50 a chemia? dla mnie
  • Odpowiedz