Aktywne Wpisy
BrakWolnegoLoginu +379
W takim kraju zyjemy xD Mlodzi doslownie mowia wprost jakie maja problemy, a boomerzy im mowia, ze wcale takich nie maja I wypisuja przy tym litanie o tym, ze kiedys to bylo tera to nie jest. Sam jestem inzynierem lvl28, zarabiam 4800 do reki w biurze. Umowe o prace na rok dostalem po 9 miesiacach okresu probnego na umowe zlecenie, w niemieckim korpo xD Nie wiem co mam robic innego, zeby zaczac
źródło: chrome_screenshot_29 Oct 2025 12_52_44 CET
Pobierz
tangens_kutangens +141
Słuchajcie wreszcie dane było mi zapoznać się z #kouros. Nie znam się w ogóle na #perfumy więc zrobiłem kilka wycieczek po perfumeriach i zamówiłem odlewki paru kultowych śmierdzieli. xD Moim celem było noszenie jednego zapachu przez jeden dzień i chciałem podzielić się spostrzeżeniami na temat tego mocarza. xD
YSL Kouros - spryskałem się nim po południu żeby uniknąć ryzyka noszenia tego przez cały dzień. Pierwsze, co mi
YSL Kouros - spryskałem się nim po południu żeby uniknąć ryzyka noszenia tego przez cały dzień. Pierwsze, co mi
źródło: yves-saint-laurent-kouros-woda-toaletowa-100ml
Pobierz

Piszę to specjalnie by uświadomić Wam jaka jest różnica pomiędzy 6 miesięcznym bootcampem gdzie każdy może zostać Java Developerem. Wtedy jest szybki pieniądz, praca w korporacji. Ale stabilności wtedy nie ma żadnej i konkurujesz z setkami chętnych. Jesteś do zastąpienia w każdej chwili i nie wiadomo co będzie z zawodem za 10 lat.
Medycyna może więcej czasu potrzeba, ale jak zdobędziesz zawód gwarantujesz sobie stabilność pracy i zabezpieczenie dla siebie i całej swojej rodziny.
To co szybko przychodzi, szybko może odejść. Lepsze zawody, elitarne wymagają większego poświęcenia.
Zastanów się nad swoją przyszłością i stabilnością zawodu.
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #pracbaza
edit: w sumie jak ktoś chce chemię pisać to wg mnie w LO z niej materiał
To zdecyduj się czy mówisz o korpoklepaczach bootcamperach za 10k czy ludziach po top informatyce.
@kaspil: Pracowałem przez 8 lat w paru korporacjach międzynarodowych i byli tam ludzie po Politechnikach, Uniwersytetach, m.in. AGH, czy po Politechnice Warszawskiej. Sam jestem po politechnice.
W programowaniu w Javie (bo w tym języku piszę) jest to na tyle proste, że potem nie widać żadnej różnicy pomiędzy tymi ludźmi. (bootcampiarzami, a absolwentami). Na końcu i
@MichuTop: jak ja szedłem na informatykę jako młody i głupi to tam też było eldorado xD. Twoje chociaż jest regulowane prawnie i nikt nie weźmie hindusa na twoje miejce bo taniej.
Komentarz usunięty przez moderatora
Moim zdaniem, takie myślenie na kilkanaście lat to przodu nie ma sensu. Nie takich marzycieli znałem. Bo oni zostaną prawnikami, lekarzami albo politykami. Przyszła pierwsza sesja na studiach i się skończyły fantazmaty.
@2-aminopirydyna: Na całym świecie medycyna ma najwyższe progi wejścia, ale wykopek będzie przekonywał, że
Gdybyś trochę się orientował w temacie to byś wiedział, że jak już
@2-aminopirydyna: Typie: ja zdawałem jeszcze starą maturę i moi rówieśnicy