Wpis z mikrobloga

• 0
@Ketoprofenum: być może nasza różnica zdań w tym temacie ma związek w latach, w których nas wychowali. Wolność jest darem i prawem, głupotę trzeba eliminować i szkolić. Żebyś tez mnie źle nie zrozumiał, bo to co napisalam właśnie samej mnie przywiodło do porównania do krld, nie nie. Chodzi mi o czysto pozytywny wpływ przez naukę.
  • Odpowiedz
@babazpola żeby głupotę eliminować przez szkolenie, to ktoś musi najpierw zdecydować co jest tą głupotą, tylko że ta decyzja też może być głupia. Dlatego nie popieram żeby jeden człowiek decydował o tym co trzeba szkolić u innego człowieka.
Jeszcze co do tego neutralnego pytania - już w pytaniu mówisz o strachu i dwóch lewych rękach jeśli ktoś nie zgadza się na przymus, średnio to neutralne. A potem, tak jak juz pisałem,
  • Odpowiedz
@babazpola: tego ze państwo przychodzi sobie do ciebie, zmienia w niewolnika na zasadach których z nikim nie konsultuje i chcę cię wysłać na śmierć? Nie no wszystko git "pobiegasz trochę to będziesz chlop a nie p---a w rurkach" XD
  • Odpowiedz
  • 0
@Ketoprofenum: jesteś świetnym rozmówcą, dzięki Ci za to :)
I właśnie dlatego chyba widzisz jak to napisałam. Masz rację. Ale do części obecnego ztrollowanego wykopu tak trzeba pisać, a przynajmniej na tyle delikatnie, aby wyciągnąć te wartościowe odpowiedzi, a także obawy, wahania.
Równouprawnienie nigdy nie będzie miało miejsca w 100%. A prowadzenie (jw w rzuconym temacie) przykładowych młodych matek co jest dobre, a co złe, w wielu kwestiach nie jest
  • Odpowiedz
jeśli to nie będzie w żaden sposób kolidować z "wf dla dorosłych"?

@babazpola: niby jak? Xddd
A w weekend to nie można odpocząć tylko trzeba po poligonie z---------ć? XD
  • Odpowiedz
Pytanie bardzo serio. Dlaczego tak bardzo się ich boicie? Że brak kondycji, dwie lewe ręce? W czym problem?

@babazpola: Nie po to kształciłem się przez 20 lat z hakiem, nie po to płacę 60% podatku, żeby jakiś kiep który nie był w stanie skończyć zawodówki i dlatego poszedł do wojska i został starszym szeregowy, mówił mi kiedy mogę się wysrać, co zjeść i za co umierać.

Ostateczny akt pogardy wobec
  • Odpowiedz