Wpis z mikrobloga

Każdy zdrowy mężczyzna powinien chcieć się przeszkolić, żeby móc bronić ojczyzny w razie potrzeby. Przygotujemy to w taki sposób, by nie było to udręką dla ludzi. Żeby chcieli — dodał Tusk. Wyjaśnił także, że w szkoleniu będą mogły też wziąć udział kobiety.

Dlaczego obowiązkowe dla męzczyzn a kobiety tylko mogą? Co to ma być?

Będą odszkodowania za utracony dochód mam nadzieje?

#pieklomezczyzn
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rabusek: Bo żyjesz w państwie gdzie premierem jest cuckold, który prosił zdradzającą żonę o przebaczenie.
A za chwilę prezydentem zostanie osoba, która mówi co chwilę o rzekomej dyskryminacji kobiet, w państwie w którym panuje systemowy seksizm przeciwko mężczyznom
  • Odpowiedz
ja się chce przeszkolić, postrzelam sobie też bardzo chętnie, ale z tą obroną ojczyzny się trochę przeliczyli xD

@TypowyDaltonista: A czasem na koniec takiego szkolenia nie składa się przysięgi XD ?
  • Odpowiedz
@sayanek właśnie w wot się składa, nie interesowałem się tym tematem
@Rabusek ja też, nie mówię że mi się to podoba, mówię że chętnie bym się przeszkolił i postrzelał za państwowe, bo jestem pacyfistą, ale lubię b--ń i chciałbym umieć się z nią przemieszczać
  • Odpowiedz
@Rabusek

Dlaczego obowiązkowe dla męzczyzn a kobiety tylko mogą? Co to ma być?

Będą odszkodowania za utracony dochód mam nadzieje?
  • Odpowiedz
@Rabusek: 2 tyg szkolenia na koszt panstwa, zadnej utraty zarobkow ( tym na b2b zwroca srednia z ostatniego pol roku pewnie czy cos w tym stylu albo dadza jakas stawke minimalna ). Przy okazji przygoda - spedzenie czasu z nowymi ludzmi, troche ruchu, troche nauki nowych rzeczy. Zakladam ze wieczory integracyjne. Odpoczniesz od laski ktora Cie wkvrwia, odpoczniesz od zony i dzieci, spedzisz czas z facetami robiac meskie fajne rzeczy.
  • Odpowiedz
  • 1
@kejor myślę że średnia za ostatnie pół roku też chętnie przyjmę jeśli faktycznie tyle mi dadzą ( ͡° ͜ʖ ͡°) przy zarobkach it które są miesięcznie stałe, do tego szkolenia, mam ryczałcik więc dochód = przychód, no jeśli ktoś coś takiego przyklepie za 2 tygodnie biegania po poligonie i zakładając że żadnej przysięgi im nie złożę to spoko
  • Odpowiedz
@Rabusek: mysle ze latwo sie bedzie od tego wywinac, ta srednia polroczna to tez raczej bardziej myslenie zyczeniowe niz jakas rzeczywistosc. Zakladam ze optymalna opcja to jak by dali dzienna srednia krajowa za takie cwiczenia ludziom z b2b. Tych z umow o prace to po prostu wezme z firmy i jakas rekompensata dla firm bedzie pewnie.
  • Odpowiedz
  • 7
@kejor XDDD jakby mi ktoś zaproponował dzienna średnią krajową jeśli stawki w it to 25k miesięcznie to bym usiadł na nieskończonym l4 na małego ból palca u lewej stopy

Dało się wywinąć od covida, będzie można i od ćwiczeń

Chętnie założę podobny tag co #100dnibezkwarantanny z metodami na obejście ćwiczeń ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz