Wpis z mikrobloga

@SmellySocks Fico jest taki mocny tylko w gębie na użytek wewnętrznej polityki. Podczas gdy mówi swoim wyborcom, że Słowacja nie przekaże ani naboju Ukrainie, słowackie fabryki zbrojeniowe po cichu opychają Ukraińcom swoje produkty, w ONZ Słowacja głosuje też w sprawie Rosji i Ukrainy jak reszta Zachodu. Z Ficą można się dogadać zwłaszcza gdy pokaże się mu, że i Słowacja na tym skorzysta.
  • Odpowiedz
@galicjanin znaczy ja wiem, ale byłem do teraz przekonany, że przez to że jest ich teraz dwóch, to będą siedzieć obaj obrażeni na wspólnym froncie, a tu niespodzianka. Tusk też trochę o tym wspomniał w sejmie przed chwilą
  • Odpowiedz
@michal818: i prawidłowo i niech spyerdala, współczesne liberum veto twoja mać, historia naszego kraju pokazała czym to się kończy w długim horyzoncie, jak mu źle w Europie że w kółko głosuje pod prąd to niech wypyerdala w podskokach macać się z Putinem. Już naprawdę mam dosyć niektórych mord w polityce.
  • Odpowiedz
@Sathanas_Gloriam: przecież to są takie same Słowiańskie kartofle jak my. Co prawda im skośni goście na konikach narzucili śmieszny język, ale tendencję do wybierania durnych populistów i przeceniania własnych sił mają taką samą jak reszta regionu xD
  • Odpowiedz