Wpis z mikrobloga

Mircy drogie, jak aktualnie oceniacie rynek pracy?

Właśnie przeglądam sobie oferty dla #tester15k. Moją mocną stroną jest Python, ale widzę jeszcze inne drogi:
- Playwright z JS/TS
- Java: Selenium czy Rest Assured

No i tak coś czuję, że jeśli chciałbym wzmocnić swoją pozycję na rynku pracy, to wypada się czegoś douczyć. Zastanawiałem się, by nauczyć się Playwrighta z Pythonem (tak, jest coś takiego xd), by mieć już wpis do CV/Linkedin, że Playwright mam. No ale ta stara kierwa Java trzyma się dobrze xd

W co Wy byście uderzyli?

#testowanieoprogramowania #testerzy
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SuperStefan: java selenium caly czas na topie w ofertach, python to jest wiecej ofert w embeded albo data zaleta jest to ze mozna wyrwac wiecej kasy, playwright dalej sie nie przebil a skoro do tej pory nie pracowales w projekcie z playwrightem to ciezko ci bedzie nadrobic expa
  • Odpowiedz
  • 0
jesli nie chcesz byc seniorem/head of qa to raczej srednio jest

@Rabusek: hmmm... mam 8 lat expa, więc celuję w stanowiska seniorskie. No ale zawsze przy szukaniu pracy jest ten stres, że rozstrzał narzędzi w pracy testera jest ogromny...

Jak się jest np. Android Devem, to musisz znać Java/Kotlin + Android Studio. A tester? Jak nie 3 języki, to jeszcze Cypress, Playwright, Selenium, Appium, Srapium, Kuciapium i 1000 innych rzeczy
  • Odpowiedz