Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
O-------m lekkie g---o, bo sytuacja mnie zmusiła aż wstyd sie przyznać mimo że to nie jest duża kwota.

Kiedyś mieszkałem w #uk, ale musiałem wrócić w związku z przykrą sytuacją rodzinną ( w trzy miesiące mi zmarło troje członków rodziny a jedynak here) i wziałem w Lloyds Bank na 3,5k funta, zapomniałem o nim, po dwoch latach przyszło pismo że komornik ichniejszy mnie sciga, łacznie do zapłaty 4,2k. Pytań mam pare zanim skontaktuje sie z nim bezpośrednio (jeszcze dodam, że mieszkam i centrum zyciowe mam w PL, jedynie co to mi przedłużyli prawo pobytu do 2029 więc szkoda palić mosty):

1: Czy jest możliwość że chociaż częściowo umorzą mi to po napisaniu swojej historii i podparciu wszystkiego dokumentami typu akt zgonu?
2: Jeżeli nie, to czy rozłożą to na raty jakoś?
3: Gdybym nie zapłacił, to przekażą sprawę do Polskich organów?

Nigdy nie bylem w takiej sytuacji, liczę że ktoś coś podpowie.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: nikt nie bierze kredytu i o nim zapomina X kurva D, po prostu go wziąłeś przed powrotem do pl w nadziei, że nigdy go nie będziesz musiał spłacać. Przez takich petów jak ty mamy taką a nie inną opinie za granicami
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jeśli minęło 6 lat to jest szansa, że dług się przedawnił. Zanim odpiszesz na jakiekolwiek ich pisma to poczytaj ten temat https://www.stepchange.org/debt-info/can-i-write-off-debt/statute-barred-debt.aspx

Bardzo ważne, abyś pisząc do nich nie uznawał tego długu jeśli minęło już 6 lat. W internecie są już gotowe formułki, które wysyłasz.
Nie pisz im żadnych historii życia, będą mieli to w dupie na 90%.
Czy "komornik" to County Court Bailiff czy jakas firma skupujaca długi?
Wiesz
  • Odpowiedz