Wpis z mikrobloga

Jak mnie triggeruja takie wiadomości xd
Mam 27 lat, pracuje, wcześniej do szkoły też sama jeździłam, a pytania wciąż te same xd
Oczywiście kocham mamuśkę swoją i dziękuję, że pyta ale wiecie o co chodzi
Bananada - Jak mnie triggeruja takie wiadomości xd 
Mam 27 lat, pracuje, wcześniej do...

źródło: IMG_5887

Pobierz
  • 130
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bananada do mojej żony lvl 35 dzwoni codziennie jej ojciec (emeryt) i budzi ja do pracy. A jak przyjedziemy w odwiedziny to zawsze zadowolony że jakby nie on to by nie wstała xddd dodam tylko że wstaje o 7:00 więc to nie jakąś fabryka smrodu że trzeba przed 5:00 wstać xd
  • Odpowiedz
@Bananada: mam podobną sytuację. jeżeli nie wychodzi to w nadopiekuńczość i nie było problemów w dzieciństwie to ok. postaw się po jej stronie, wciąż jesteś jej dzieckiem. a po Twojej stronie, nie musisz być "dorosła" i poważna, aby być samodzielną jednostką. i to jest piękne
  • Odpowiedz
@MXkeys dla mnie to żaden problem, a moja mama się nie denerwuje, czy dojechałem. Chyba pomyliłeś moją żonę z moją mamą ;)
  • Odpowiedz
@Bananada: moja mama też próbowała wymusić na mnie raportowanie całego życia. Z moją siostrą jej się udało, tam leci raport o wszystkim. Ja natomiast postawiłem granice, ale nie wykluczyłem tego całkiem. Kiedy jadę gdzieś dalej, napiszę tego smsa albo zadzwonię, korona z głowy mi nie spadnie. Nie można dać sobie wejść na głowę, ale mam też z tyłu taką myśl, że kiedyś będę tęsknił za smsem "hej misiu, dojechałeś bezpiecznie?".
  • Odpowiedz
@Bananada: Mnóstwo komentarzy typu "doceń, kiedyś zatęsknisz". Owszem, kiedyś pewnie zatęsknię, ale czemu w teraźniejszości mam się sugerować daleką przyszłością? Pewne rzeczy denerwują mnie teraz, w tej chwili, a nad przyszłością nie ma co gdybać, bo równie dobrze sama mogę jutro umrzeć z jakiegoś powodu ¯\(ツ)/¯ Ja osobiście próbowałabym rodziców, dziadków czy innych bliskich jednak nauczyć, że jestem dorosłą, samodzielną jednostką, bo taka nadmierna opieka to dla mnie wyraz upupiania
  • Odpowiedz
Jest to irytujące, czasami bardzo, ale skoro nasi rodzice czują się dzięki temu lepiej, spokojniej, to warto zagryźć zeby i wyskrobać tego esa w kilka sekund. Nic nas to nie kosztuje, a oni czują się lepiej :)

@corsa900: Jak im nie odpiszesz to też może to dla nich irytujące, ale może warto, żeby zagryźli zęby. Nic ich to nie kosztuje, a ty czułbyś się lepiej.

Może pora, żeby dorośli i to oni
  • Odpowiedz