Wpis z mikrobloga

To UE zatopi całą europe. Na allegro od grudnia kolejne wymogi dla sprzedajacych z jakąś g---o informacją o bezpieczeństwie. Sprzedaje części używane do samochodów, i co ja mam tam niby napisać. że produkt metalowy, ciężki, nie należy go gryźć, jeść, lizać, rzucać w ludzi? Absurd goni absurd, więcej roboty papierowej, 12h niedługo dziennie nie wystarczy żeby ogarnąć podstawowe rzeczy w firmie.
#allegro #biznes #handel
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@asdfiksowy: To może mi odpowiesz. Czemu jak ludzie normalnie coś sprzedają to jest to wyczyszczone i ładnie pokazane na zdjęciach a jak handlarz częściami samochodowymi coś sprzedaje to jest to uwalone jakimś błotem, smarem, kurzem i często leży na trawie albo polbruku? I nie mówię tu o częściach typowo mechanicznych, ale o np. lusterkach. Czasem nawet nie wiadomo czy to brudne czy podrapane. Czy przetarcie czegoś szmatką to jest taki
  • Odpowiedz
  • 0
@kidi1: no widzisz to ze Ty chcesz kupic czyste to znaczy tyle co i nic bo wiekszosc woli tansze i u-----e..ale branza jest specyficzna to prawda z tym ze ja moge tylko mowic o branzy ciezarowej, nie osobowce. Ale widac ze nie pomyslales w ogole przed wypluciem tego posta. Jak mozesz porownac odkurzanie elektroniki do czesci ktore sa u-----e w przepalonym oleju, nagarze, smarach itp.. Pracownik kosztuje, stworzenie infrasturktury do
  • Odpowiedz
  • 0
@fraciu: wiekszosc nie potrafi ustalac czesci. Ze chyba mowisz o sytuacji gdzie zamawiasz lusterko a dostajesz blotnik, wtedy nie wiem. Nie handluje takimi czesciami, tylko sama silnikówką
  • Odpowiedz
Jak mozesz porownac odkurzanie elektroniki do czesci ktore sa u-----e w przepalonym oleju, nagarze, smarach itp..

@asdfiksowy: Mordo, napisałem, że nie chodzi o części mechaniczne tylko o np. lusterka. Przed zakupem każdy chciałby wiedzieć czy jest podrapane czy tylko brudne. Mokra szmatka wystarczy żeby przetrzeć i pokazać rzeczywisty stan. To są przedmioty, które mają wyglądać, elementy wystroju i karoserii. Tak samo siedzenia, elementy wnętrza, szyby. Wszystko jest sprzedawane u-----e i
kidi1 - > Jak mozesz porownac odkurzanie elektroniki do czesci ktore sa u-----e w prz...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
@kidi1: @asdfiksowy
Co jest potrzebne do pracy jak biały człowiek:
mokra szmata + opcjonalnie zmywacz do hamulców,
namiot bezcieniowy + aparat do zdjęć (bo komputer zakładam jest, skoro wystawione online),
soft do katalogowania części i masowego wystawiania ofert

To wszystko kosztuje maks kilka tysięcy, ale trzeba mieć pojęcie o prowadzeniu firmy. Janusze co tylko potrafią rozebrać samochód na części najwięcej narzekają, ale żeby zatrudnić kogoś/samemu się nauczyć to za
  • Odpowiedz