W maju mam jechać na tygodniową delegację do Lubuskiego (Łagów). Nigdy nie byłem w tym województwie nawet przejazdem. Co koniecznie trzeba zobaczyć, zwiedzić oprócz MRU i figury Jezusa? #lubuskie #pytanie #zielonagora #gorzow #swiebodzin #miedzyrzecz
@Lolenson1888: urodziłem się w lubuskiem i mieszkałem tam 30 lat. Jak lubisz chodzenie po lasach lub siedzenie nad jeziorem to ok, ale to atrakcje głównie na wiosnę/lato.
@Lolenson1888 a który Łagów, bo różne są ( ͡º͜ʖ͡º) I co to za delegacja? Będziesz podczas majówki zapieprzał przy obsłudze rowerków nas jeziorem lub w restauracji?
@Sen_Jak_Prawdziwy: Jest jakiś inny Łagów w lubuskim od tego nad jeziorem? ( ͡°͜ʖ͡°) Delegacja z pracy, konferencja w hotelu i noclegi w ośrodku firmowym, który mieści się w Łagowie. Ale do tego sporo wolnego czasu
@Lolenson1888 tak jest xD Na ten do którego jedziesz mówimy Łagów lubuski, jest jeszcze wiocha zabita dechami który nazywa się poprostu Łagów i leży jakieś 60 km od tego nad jeziorem.
#lubuskie #pytanie #zielonagora #gorzow #swiebodzin #miedzyrzecz
https://swiebodzin.naszemiasto.pl/wielki-sum-wylowiony-z-jeziora-w-lagowie-aleeee-ryba/ar/c1-7862255
I co to za delegacja? Będziesz podczas majówki zapieprzał przy obsłudze rowerków nas jeziorem lub w restauracji?
Delegacja z pracy, konferencja w hotelu i noclegi w ośrodku firmowym, który mieści się w Łagowie. Ale do tego sporo wolnego czasu
Pozostałości fabryki amunicji pod Nowogrodem Bobrzańskim (kombinat DAG Alfred Nobel, jeden z najciekawszych obiektów tego typu w Polsce)
Pozostałości fabryki prochu Forst Scheuno -