Wpis z mikrobloga

Kupiłem dzisiaj nową pralko-suszarkę Haier, bo poprzednia LG niestety dokonała żywota i naprawa nie była opłacalna. No i tak się zastanawiam, bo o ile głośność w czasie wirowania czy suszenia jest ok i porównywalna do LG, o tyle pompa to chyba wyciągnięta ze starego akwarium xD Nie wiem czy mi się wydaje i przesadzam, ale jest sporo głośniejsza niż w LG. Na nagraniu załączona pompa w czasie cyklu suszenia. Pralka jest po 2 praniach dopiero, więc może to kwestia czasu? Ktoś, coś?

#agd #elektronika #naprawiajzwykopem #mechanika
LipaStraszna - Kupiłem dzisiaj nową pralko-suszarkę Haier, bo poprzednia LG niestety ...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@gargantel: czemu zakładasz, że tego nie zrobiłem? Uwielbiam, takie porady xD poziom głośności jak w LG, a jednak pompa tam chodziła inaczej
@kidi1: jutro napiszę do ich serwisu bo moim zdaniem pompa nie powinna tak chodzić… A z ciekawości też Ci śmierdziało trochę plastikiem przy pierwszym suszeniu? Jakaś p------a akcja z tą pralką :/
@adajpanspokoj320: zdjąłem wszystkie śruby, to nie to :(
  • Odpowiedz
@LipaStraszna: Nie śmierdziało. Działała dobrze jakieś pół roku. Później suszyła słabo, później w ogóle. Cztery wizyty serwisanta, wymieniał elektronikę i nic to nie dało. Oddali pieniądze a pralkę odwiozłem do sklepu. Najgorsze, że po tej nie ma nic w tej półce cenowej tylko skok na 7500 zł od razu z pompą ciepła i taką kupiłem.
  • Odpowiedz
  • 0
@kidi1: nie no 7k za pralkę to bym nie dał jednak. Natomiast podjąłem decyzję, że zwracam to. Przy suszeniu wali plastikiem, ta pompa rzęzi… nie będę się bawił w reklamację.
  • Odpowiedz
  • 0
@Piospi: a co teraz nie jest chińczykiem? Marki takie jak Bosch czy Whirpool też są w zasadzie chińczykami, pełnymi chińskich części. Rozmawiałem z serwisantem Whirlpoola i powiedział mi, że wiele części jest robionych w Chinach i nie ma już znaczenia marka. One są robione w podobnej specyfikacji, więc to też nie tak, że droższe trzymają jakość.

A tego Haiera kupiłem bo opinie miał dobre. No ale wiadomo jak jest z
  • Odpowiedz
@TobiaszSuchy: Nie wiem. Serwisant mówił, że nie ma zasady na to. Ma klientów co używają calgony i inne i mają uwalone a ma też takich co nic nie stosują i mają czyste.
  • Odpowiedz
  • 0
@Notakaprawda: no tak, ale mały szczegół - ja mogę wybrać tylko pralkę slim, do 50 cm głębokości. Wyboru dużego nie ma…

No i trochę lipa czekać do promocji, jak pralka potrzebna na już ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz