Wpis z mikrobloga

@adoksz: Brakuje wielu informacji.
- Blok czy kamienica?
- Jakie piętro, czy jest winda?
- Ile metrów mieszkanie?
- Ile pokoi?
- Jak daleko do dużego miasta?
  • Odpowiedz
  • 0
@barto142 stara kamienica odbudowana po wojnie, dwupiętrowa plus parter, moje jest na drugim piętrze, nie ma windy, 39m. Duży salon duża kuchnia plus łazienka, 40km do miasta wojewódzkiego
  • Odpowiedz
@adoksz: Jak obserwuję swój 100-tysięcznik to wydaje się to niewielka cena, choć być może nawet do znalezienia.
Dużo jeszcze zależy od tego czy coś tam ludzie na miejscu wynajmują, czy pracę poza handlem i montownią bez problemu tam znajdziesz? Kamienice dość tanio wychodzą więc nie wiem czy jeżeli już to nie szukałbym chociaż trochę większego mieszkania. Za bardzo nie widać na horyzoncie by jakieś dopłaty mogą być więc jeżeli wahasz
  • Odpowiedz
@adoksz: To dodaj sobie 1k/m2 remontu i wychodzi Ci prawie 200k, a realnie pewnie ponad, a do bloku wchodzisz i nie bujasz się z ekipami tylko odmalujesz samemu o ile trafisz rzeczywiście "do wejścia". Obawiałbym się bo stropy były robione z belek drewnianych(nie wiem czy akurat w tej), z reguły w kamienicach mieszka patola więc problem może być z płatnością czynszu, a w konsekwencji funduszu remontowego, pytanie czy konserwator budynku
  • Odpowiedz
  • 0
@barto142 to moje miasteczko rodzinne, dość ładne i urokliwe, ale raczej nikt się tu nie przeprowadza z innych miast, bardziej lokalsi i dzieci lokalsów, którzy decydują się zostać na miejscu. Pracy tu za wiele nie ma, kilka dużych zakładów i markety, ale popyt na wynajem jest spory, jak wisi ogłoszenie z ładnym mieszkankiem za ~1500 miesięcznie to znajduje chętnego w kilka chwil. Kredyt mam już praktycznie na biegu więc i decyzja
  • Odpowiedz
  • 0
@barto142 klatka schodowa jakaś tam jest, cywilizowane drzwi z jakimś domofonem też, także wspólnota coś tam dba. Gaz ziemny podciągnięty ale ogrzewanie do zrobienia
  • Odpowiedz
@adoksz: Jak mam radzić to idź chłopie na te bloki, jak coś siądzie to rzuć stanowczo, że "proszę pana, mam kilka ofert, ale waham się pomiędzy nimi, a jak pan zejdzie 20 tysięcy to biorę, niech pan przemyśli i oddzwoni" i tyle. Ktoś może zejdzie Ci 20, a może 10 tysięcy i nie będziesz się bujał w robienie takiej generalki no chyba, że potrafisz i chcesz to sam ogarnąć.
  • Odpowiedz
  • 0
@preferencyjne_posty remont w większości wykonam sam. W tym przypadku wynegocjowałem 20k bo poczatkowo chcieli 170. Podobne mieszkanie w identycznej kamienicy po drugiej stronie ulicy, ale w zdecydowanie lepszym stanie wisi na olx za 210tys.
  • Odpowiedz
@adoksz: No to jak czujesz się na siłach to jedynie pozostają powody, które pisałem wcześniej, a jak i ich nie ma to kwestia tylko czy wolisz blok czy kamienicę. Cena myślę, że ok, ewentualnie mozesz spróbować jeszcze zbić o 10k, jak powiedzą nie to trudno.
  • Odpowiedz