Wpis z mikrobloga

#p0lka to stan umysłu v2

Stoję w kolejce do kasy w markecie, pełen koszyk, przede mną sami faceci. Każdy czeka, jak człowiek, aż przychodzi ona – #p0lka z jedną rzeczą w ręku. Staje obok, wzdycha, patrzy na telefon, potem na nas. W końcu rzuca:

– Mogę przejść? Mam tylko jedną rzecz...

I wtedy się zaczyna. Rycerze w białych zbrojach od razu reagują:

– Ależ proszę, oczywiście!
– Pani przodem!
– Niech pani się nie krępuje!

Patrzę na to i już wiem – bractwo simpów w pełnej gotowości. Facet, który czekał 10 minut, nagle gotów czekać kolejne 10, byle "damie" dogodzić.

Ja jeden stoję niewzruszony. Zero skinienia, zero ruchu. Nie przepuszczam.

Cisza. Napięcie rośnie. Kobieta patrzy na mnie wzrokiem, jakbym jej dziecko okradł. Reszta rycerzy obrzuca mnie pogardliwymi spojrzeniami. W ich oczach jestem czarnym charakterem, który ośmielił się nie ulec.

Ona w końcu rzuca:

– Boże, co za chamstwo...

I odchodzi do innej kasy. Rycerze sapią, kręcą głowami, ale ja wiem swoje. Gdyby to facet chciał się wcisnąć, wszyscy by go zjedli.

Dziękuję, dobranoc.
#zwiazki #p0lka
  • 137
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Gdyby to facet chciał się wcisnąć, wszyscy by go zjedli.

@Oldjero: wiele razy podchodząc do kolejki do kasy z jakąś jedną paczką chipsów czy czymś takim byłem przepuszczany przez kobiety z wózkami pełnymi zakupów
  • Odpowiedz
  • 0
@Anonek463: bo w Niemczech jest inaczej. Robotnik budowlany pokryty klejem do płytek oraz wapnem zostanie obsłużony w pierwszej kolejności. Podejrzewam , że jest to wyraz szacunku dla ludzi pracy.
  • Odpowiedz
Strategicznie przepuszczam ludzi, gdy sam mam jeszcze sporo do wyłożenia na taśmę i kasjerka zaczęłaby kasować zanim ja bym skończył. Natomiast ta historyjka trochę naciągana.
  • Odpowiedz
I odchodzi do innej kasy. Rycerze sapią, kręcą głowami, ale ja wiem swoje. Gdyby to facet chciał się wcisnąć, wszyscy by go zjedli.

@Oldjero: nieprawda, widziałem jak przepuszczano facetów z jedną rzeczą. Oczywiście jeśli zachowywała się niegrzecznie to słabo, ale nie jest to prawda, że puszczanie zależy od płci
  • Odpowiedz
@IncelPentium4: powiem tak niby jesteś k---a wykopek tak naprawdę jesteś głupi bo mogłeś go przepuścić i wziąć z lat na przykład 2 zł byś zarobił i miałbyś sobie coś na bułkę byś se kupił coś a ty tak chciałeś skrywać cwela i masz szczęście że ci chłop nie na stłukał za to żeś go nie wpuścił chyba szczerze on szybciej wysłał to już mógł na zewnątrz czekać na ciebie a
  • Odpowiedz
Zdarzyła mi się kilka razy taka sytuacja i za każdym razem miałem wywalone, osobiście patrzę na temat z drugiej strony, jak potrzebowałem szybko wodę kupić a przerwa się kończyła to zdarzało się że ktoś mnie puścił przodem. Zresztą na większe zakupy zawsze rezerwuje trochę więcej czasu a w dobie płatności bezgotówkowych ogarnięcie klienta z jednym towarem nie powinno zająć więcej niż minutę. Mnie minuta nie zbawi a może komuś zrobi dzień.

Z
  • Odpowiedz
@Oldjero: Mnie tam kiedyś chłop z synem przepuścili. Kobity tak samo. Kiedyś jakaś para też. Ogólnie fajny bait gdybyś nie napisał co powiedziała z tym chamstwem.
  • Odpowiedz