Wpis z mikrobloga

Czy ze mną jest coś nie tak, czy też ten post na na #linkedin brzmi bardzo pretensjonalnie? Jakaś kobieta wylewa swoje żale w poście, narzekając, że nikt nie chce jej zatrudnić, a rachunki same się nie zapłacą. Oczywiście z nią jest wszystko w porządku tylko z całą reszta jest coś nie tak. Oczywiście nie zabrakło zagrania kartą DYSKRYMINACJI bo innej możliwości to na pewno nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Makowiecky - Czy ze mną jest coś nie tak, czy też ten post na na #linkedin brzmi bard...

źródło: image

Pobierz
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Makowiecky: "policzyć na palcach" to nie jest kolokwializm. Przed znakami interpunkcyjnymi nie stawiamy spacji. Myślnik w outsourcing-u z d--y, w mgr-inz tez. Niska inteligencja bije z tego wpisu, założę się że cv jest podobne.
  • Odpowiedz
@Makowiecky: Tak, c--j z tego że w HRach pracują głównie uposledzone typiary, a w korpo zwykle masz przewagę lasek. Na pewno w takich warunkach to KOBIETY są dyskryminowane xD

30 aplikacji bez odpowiedzi to jest aktualnie nic
  • Odpowiedz
30 CV w 60 dni, czyli co drugi dzień udało się jej wysłać jedno? Outstanding effort

Czasy się zrobiły takie, że tyle powinna wysyłać w tydzień

@comanchee: dzięki bogu zamiast w ajti lazłem w to cholerne prawo xDDDDDDDD
  • Odpowiedz
to taka umowa to średnio moze jej się opłacać

@Kitku_Karola: a nie lepiej jakby wzięła co kolwiek nawet najgorszy sort outsourcingu i szukać ze spokojną juz głową czegoś na UoP niż wyżalać się na Linked i mówić o dyskryminacji?
  • Odpowiedz
  • 16
@Makowiecky

Zajebiście się zareklamowała: nikt mnie nie chce, nie mogę znaleźć pracy, dyskryminacja, potrzebuję pieniędzy. Na pewno zachęci to bardziej potencjalnych pracodawców, każdy kocha zatrudniać ludzi, których nikt inny nie chce u siebie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) Z szukania roboty "na litość" raczej nic dobrego nie wynika.
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: Znaczy ja to wszystko rozumiem. Bycie na bezrobociu jest dołujące i degradujące psychicznie, zwłaszcza gdy kolejne aplikacje są odrzucane, mam też świadomość, że dla kobiety, która ma lub planuje rodzinę, b2b to nie jest najatrakcyjniejsza forma zatrudnienia, tylko co my, czytający możemy takiej kobiecie odpowiedzieć na tego typu post? Dyskryminacja bo firmy zatrudniające na UoP nie mają aktualnie wakatów? Takie czasy, że sytuacja jest niepewna, więc tam gdzie jest
  • Odpowiedz
  • 12
@Makowiecky: 30 aplikacji od stycznia. Totalny brak zrozumienia realiów w 2025. Obecnie mid z dobrym doświadczeniem musi wysłać 300-400 CV. Junior co najmniej 1000. A jak to junior klepiący trywialny stack jak ona to chyba 3000.
123_ - @Makowiecky: 30 aplikacji od stycznia. Totalny brak zrozumienia realiów w 2025...

źródło: 6ljx43

Pobierz
  • Odpowiedz