Wpis z mikrobloga

Ja p------e, kto kupuje dom w tym kraju ten w cyrku się nie śmieje. Od wczoraj wykonałem 6 telefonów i tak:

- dwa bliźniaki właśnie się sprzedały jak agentka oddzwoniła do dewelopera
- inny dom zarezerwowany
- w jednym deweloper miał do mnie oddzwonić(a już raz go ponaglałem telefonem) czy idzie na moją propozycję to ani pocałuj mnie w dupę ani s--------j - gość handlujący warzywami na ulicy ma lepszy poziom obsługi klienta
- jeden nie odbiera, smsa odpisał, że jest na L4
- jeden jest wiecznie poza zasięgiem, a jak dostałem smsa, że jest dostępny to nim zadzwoniłem to znowu był poza zasięgiem
- jedna wizyta umówiona, ale dopiero na sobotę bo dzisiaj jakieś roboty wykonują
#nieruchomosci
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

gość handlujący warzywami na ulicy ma lepszy poziom obsługi klienta

@preferencyjne_posty: Bo i klient bardziej wymagający. A jesli chodzi o nieruchmości to nawet po dziury w ziemi ustawiają się kolejki chętnych*

*w dobrych lokalizacjach i z układami do życia a nie lokowania kapitału w beton.
  • Odpowiedz
@preferencyjne_posty: Najśmieszniejsze w tych agentach jest to że każdy właściciel, nawet starsza Pani ze wsi, która tylko potrafi obsługiwać telefon więcej Ci powie o nieruchomości niż 3/4 agentów, poziom obsługi też będzie lepszy ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@preferencyjne_posty: przecież wykopki piszą, że jest ATH i w ogóle nieruchomości są wciskanie ludziom na siłę xD Patrząc po tym co odpisałeś to mają wywalone na obsługę klienta bo widoczenie mają dużo potencjalnych klientów xD
  • Odpowiedz
@preferencyjne_posty: z domami jest tak - jako ze w ostatnich 3 latach ceny wystrzelily, deweloperzy zaczeli budowac jakies 80m klatki, z mikro ogrodkiem i podjazdem pod same drzwi wejsciowe (bo oczywiscie bez garazu) - zeby utrzymac cene ponizej 1mln. Takie sie jeszcze sprzedaja, ale jest to nic w porownaniu z tym co sie dzialo w 2022/23. Wokol mnie jest duzo budow i nie widac kolejek chetnych, a do nowo oddanych
  • Odpowiedz
@preferencyjne_posty: @chaosrising Z budownictwem jednorodzinnym jest taki obecnie problem, że:

1. z jednej strony super opłacalne, bez problemu zrobisz 2, albo nawet 3x większą opłacalność z metra;
2. z drugiej strony jednak ten metraż (i koszt wykończenia go, zagospodarowania terenu, etc.) finalnie jest tak drogi, że wielu ludzi odpada, bo nie ma takiej zdolności kredytowej

Dlatego dochodzi do absurdów w stylu 60m^2 w pośredniej dzielnicy = 150m^2 domu 5km
  • Odpowiedz