Wpis z mikrobloga

@imperjo: Zależy jaki chleb. Wiele to mrożonki. Jeśli chcesz dobry chleb to renomowana piekarnia lub samemu zrobić. Biedronka ale i niektóre piekarnie mają gotowe mrożone.
  • Odpowiedz
@imperjo: tak jeżeli jest any decent, w lidlu mają fajen though. tez duza czesc pierkarni to jednak dno honestly i nie rozni sie asortymentowo od dyskontowych rzeczy
  • Odpowiedz
@imperjo chleb ma być na naturalnym zakwasie żaden inny, i oczywiście bez mąki pszennej wszystkie wieloziarniste jakieś razowe ale bez tej trucizny jakim jest mąka pszenna.
  • Odpowiedz
@imperjo

a ten dietetyk michal Wrzosek na filmikach mówi że czy chleb jest mrożony czy nie to nie ma znaczenia ;-;


Bo większego znaczenia to nie ma. Mrożenie to jeden z lepszych sposobów na dłuższe przechowanie świeżości.
  • Odpowiedz
Czy chleb z piekarni różni się jakością od chleba z dyskontu typu biedronka?


@imperjo: Twoje pytanie jest bardzo łatwe i bardzo trudne w udzieleniu rzetelnej odpowiedzi na takowe, ale ogólnie coraz częściej takie niby lokalne piekarnie też kupują takie same rzeczy które odmrażają.
  • Odpowiedz
@Pshemeck: mrożenie to najmjiejszy problem. Jeśli na cokolwiek wpływa to delikatnie może na strukturę.

Chleb smakuje jak smakuje bo zawiera smaki i aromaty fermentacji drożdży i zakwasu. Chleb w małej piekarni rośnie długo, co rozwija te smaki w pełni, te przeznaczone do opieku w miejscu sprzedaży ma te fermentacje maksymalnie przyspieszona warunkami fizycznymi i chemicznymi jakieś dodatki do przetwarzania maki i inne gówna. Które same w sobie szkodliwe nie są
  • Odpowiedz
@radoskor3 e tam - może być na drożdżach tylko ma być dostatecznie długo wyrastany a zamiast współczesnej pszenicy starczy użyć jakiegoś porządnego orkiszu.
  • Odpowiedz