Aktywne Wpisy

mirko_anonim +5
✨️ Pomoc w wyborze imienia dla córki Ⓘ
Dodaję z Anonima, bo dawno temu wkleiłem pastę o serwerownii...
Pomóżcie mi z imieniem dla córki.
Wychowam jak swoją.
Imię
Dodaję z Anonima, bo dawno temu wkleiłem pastę o serwerownii...
Pomóżcie mi z imieniem dla córki.
Wychowam jak swoją.
Imię
Imię żeńskie na "S"
- Selena 10.1% (80)
- Salma 8.1% (64)
- Sława 35.9% (284)
- Stella 13.4% (106)
- Sofia 32.4% (256)

Selina_ +46
#iran
źródło: 17726068654202330818531198331709
Pobierz

Pewne rzeczy jeszcze wymagają dopracowania - jednak stosuję się do powiedzenia: jeśli nie wstydzisz się pierwszej wersji swojego projektu, to znaczy że za późno go opublikowałeś.
W pierwszej kolejności chciałbym popracować nad listami trudnych podjazdów. (opracować jakiś prosty algorytm oceniający trudność)
Będę wdzięczny za informację o nowych podjazdach które jeszcze nie są dostępne w bazie. Wystarczy przesłać link do trasy podjazdu (start/meta) w Google Maps. (kontakt @ kolarsko.pl )
Jeśli masz dowolne pytania, pomysły, widzisz błędy również zapraszam do kontaktu.
Może znajdziesz coś nowego w swojej okolicy, zapraszam do eksplorowania.
vamos!
#rower #szosa #gravel #kolarstwo #mtb
źródło: przelecz-karkonowska-kolarsko
PobierzUwagi/Pomysły:
- Wybranie podjazdu na głównej mapie mogłoby od razu pokazywać trasę, zamiast kreski A-B
- Na stronie detali, na samej górze mogła by być naraz mapa oraz nachylenie obok siebie
- "Funkcja rysująca trasy na poniższej mapie (OpenStreetMap) może popełnić błąd. Dokładna trasa będzie dostępna w Google Maps." - w przypadku trasy do ZOO (https://kolarsko.pl/baza.php?podjazd=288) to właśnie google maps popełnia błąd, bo nagle wrzuca Cie na
1) tak to było wdrożone - jednak są poważne problemy wydajnościowe, korzystałem z darmowej wersji OSRM (taki mechanizm który wyznacza trasy na mapie) .
W praktyce wczoraj w okolicach tych godzin: kliknięcie w znacznik wymagało około 10 sekund na narysowanie trasy. Wdrożenie tymczasowo zwykłej linii rozwiązało problem.
Będę nad tym pracować. Proponowane jest zainstalowanie OSMR na własnym VPS, tylko martwi mnie to że jak kupie
Skąd bierzesz dane o nachyleniu, przewyższeniach?
jakbym miał te gpxy u siebie to by płynnie działało
Nachylenie i przewyższenia są przeliczanie przez skrypt.
danymi wsadowymi jest tylko tablica konkretnych punktów podjazdów
[123 , 0.0] , [134, 0.2] , [145,
Jasne masz fajne pomysły i przyznaje że pracuję nad nowymi funkcjami - dam znać jak uda się coś zrobić.