Obiecałem sobie, że nigdy więcej nie kupię drukarki HP. Miałem przygody z poprzednim k-------m, skończyła na śmietniku, miałem taką traumę że ponad rok nie mogłem zebrać się żeby kupić kolejną drukarkę. Brat gorąco polecał HP 7924e, mówił że korzysta już dłuższy czas, drukuje dużo, wszystko działa jak trzeba, łączy się bez problemu i dzięki ekranikowi nie ma problemu z podłączeniem do WiFi i zdiagnozowaniem czy nie ma problemu z łącznością (poprzednia k---a którą miałem nie miała ekranika i trzeba było drukować stronę, na której było napisane czy drukarka jest podłączona do sieci (wtf)).
Rynek elektroniczny na Islandii dość ograniczony, ta drukarka 7924e była w niezłej cenie więc kupiłem. Dwa dni temu. Wydrukowana tylko strona testowa. Dziś rano żona poszła coś wydrukować i krzyczy z pokoju: „drukarka coś nie działa”. K---a mać. Krew odpłynęła mi z głowy, traumy HP wróciły. Moim oczom ukazał się bluescreen (k---a nie wiedziałem że drukarka może w-----ć bluescreena). Przyznam że sam jestem sobie winien, bo powinienem był pamiętać jaki w-------y byłem ostatnim razem z HP. Resety nic nie dają, nic w środku się nie rusza, żadnych odgłosów. chyba skończy się odwiezieniem jej do sklepu. Już nie mam siły do tej k---y. #pdk
Abstrahując, co polecilibyście kupić? Ma drukować, używam raczej rzadko ale jak już potrzebuje to muszę mieć możliwość wydrukowania, skaner też musi być. No i aby miała ten j----y ekranik żebym wiedział co się z nią dzieje. Na Islandii są Brothery, Epsony, HP i jest też coś z Canona. Co wybralibyście z tych drukarek? https://elko. is/voruflokkar/prentarar-med-skanna-104
@nivenerr: Z hp też miałem cyrk. W robocie mam laserówkę. Laserjet pro 400. I czasem randomowo przy druku z jakiegoś pdf-a wywala jakiś tam numer błędu i zapętla wyłączanie i włączanie drukarki. I tak aż nie usunę drukowania w windows. Dzwonię do hp na infolinie. Rozmowa z technikiem. "proszę o zaktualizowania oprogramowania drukarki." Jest aktualne. "To nic nie poradzimy." Dziękuję do widzenia. Ja p------e. A firma u tych chuji kupuje
@OTyUjuBobrze po tym co dzisiaj poczytałem ogólnie na necie, trochę na reddicie i innych stronach to dziwię się, że ludzie kupują jeszcze ich drukarki. Support c-----y, drukarki podobno zaprogramowane na psucie się od nieoryginalnych tonerów, p------i się to ogólnie co chwile.
@nivenerr: Tylko brotherek, nie wiem ile lat męczyłem się z tą k---ą od hp. Po kupnie brotherka az zapominam że mam tą drukarkę bo taka bezproblemowa jest
@nivenerr: do skanowania apka na telefon adobe scan. A do drukowania to poszukaj w okolicy jakiegoś sklepu ze sprzętem polesingowym. Ja tak kupiłem laserowke dell chyba 6 lat temu za 300zl. Działa do tej pory.
@nivenerr: posiadam epson ecotank, używany sporadycznie ale nie ma problemów z zasychaniem tuszu. W najgorszym razie kilka razy puściłem czyszczenie dysz (softowo) i drukuje bez zastrzeżeń. Nie ma ekranu, ale połączenie z wifi sygnalizuje dioda.
@nivenerr jakiś stary, laserowy Ricoh np. SP112, toner za bardzo małe pieniądze, można nawet własny proszek sypać, ale drukuje tylko na czarno i jest bardzo analogowa. Tak nie umiem czytać co jest napisane w poście, ale może coś. ¯\(ツ)/¯
@nivenerr ja mam dobre 6-7 lat brothera dcp-j105 i sobie chwalę. Jak naprawdę długo stoi nieużywana to trzeba puścić parę razy na czyszczenie i wyrównywanie dysz ale zdarzyło mi się to ze 2 razy przez ten cały czas. Generalnie totalnie bezproblemowe urządzenie, żadnych problemów z drukowaniem i skanowaniem z windowsa, i drukowaniem z androida i iOS (fakt, nie próbowałam skanować nic z telefonu, ale jest taka funkcja w aplikacji). Po przesiadce
Rynek elektroniczny na Islandii dość ograniczony, ta drukarka 7924e była w niezłej cenie więc kupiłem. Dwa dni temu. Wydrukowana tylko strona testowa. Dziś rano żona poszła coś wydrukować i krzyczy z pokoju: „drukarka coś nie działa”. K---a mać. Krew odpłynęła mi z głowy, traumy HP wróciły. Moim oczom ukazał się bluescreen (k---a nie wiedziałem że drukarka może w-----ć bluescreena). Przyznam że sam jestem sobie winien, bo powinienem był pamiętać jaki w-------y byłem ostatnim razem z HP. Resety nic nie dają, nic w środku się nie rusza, żadnych odgłosów. chyba skończy się odwiezieniem jej do sklepu. Już nie mam siły do tej k---y. #pdk
Abstrahując, co polecilibyście kupić? Ma drukować, używam raczej rzadko ale jak już potrzebuje to muszę mieć możliwość wydrukowania, skaner też musi być. No i aby miała ten j----y ekranik żebym wiedział co się z nią dzieje. Na Islandii są Brothery, Epsony, HP i jest też coś z Canona. Co wybralibyście z tych drukarek? https://elko. is/voruflokkar/prentarar-med-skanna-104
#drukarki #komputery #elektronika
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzSytuacja jest dynamiczna.
Brother oskarżony o blokowanie zamienników tuszów i tonerów
źródło: comment_16541139030I1MA84qngdUAP2plRu4Ms
PobierzA do drukowania to poszukaj w okolicy jakiegoś sklepu ze sprzętem polesingowym. Ja tak kupiłem laserowke dell chyba 6 lat temu za 300zl. Działa do tej pory.