Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Właśnie zauważyłem, że narzeczona nie nosi pierścionka zaręczynowego, jak nie ma mnie w pobliżu i nie wiem, co o tym myśleć. Zauważyłem to na zdjęciach z imprezy firmowej i postanowiłem sprawdzić zdjęcia jej koleżanek z pracy, na których są razem i na każdym zdjęciu, na którym są widoczne dłonie ona nie ma pierścionka. Przy mnie nosi go cały czas, ale wychodzi na to, że po wyjściu z domu go zdejmuje. Będę musiał ją jutro skonfrontować z moimi obserwacjami, ale pewnie wymyśli coś w stylu, że jest jej niewygodnie i woli go nie nosić. Miał ktoś podobnie? Jakieś pomysły jak to pokojowo rozegrać i się nie nakręcać na zakończenie związku skoro zaręczyny nic nie znaczą a pierścionek to tylko przedmiot, który przeszkadza?

#zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim ja nie noszę ani obrączki ani pierścionka zaręczynowego. Ogólnie nie przepadam za żadną biżuterią, obrączkę zakładam „od święta”. Mój mąż też zresztą nie nosi obrączki, poza jakimiś okazjami. Na początku nosiliśmy. Generalnie wiemy, że jesteśmy małżeństwem, obrączka to tylko przedmiot.
  • Odpowiedz
ja nie noszę ani obrączki ani pierścionka zaręczynowego. Ogólnie nie przepadam za żadną biżuterią, obrączkę zakładam „od święta”. Mój mąż też zresztą nie nosi obrączki, poza jakimiś okazjami. Na początku nosiliśmy. Generalnie wiemy, że jesteśmy małżeństwem, obrączka to tylko przedmiot.

@Lonate: aha, ale jaki to ma w ogóle zwiazek z tym co OP napisał XD
  • Odpowiedz
@czescmampytanie chodzi mi o to, że można po prostu porozmawiać i zapytać dlaczego nie nosi. Nie robić od razu imby, nie nastawiać się negatywnie, tylko najzwyczajniej w świecie zapytać. Może też po prostu nie lubi nosić, a nosi przy nim żeby mu przykrości nie zrobić.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim dziwne trochę. Mi się zawsze wydawało że kobiety z dumą noszą pierścionek zaręczynowy i często nawet tak machają łapami by ktoś ją o ten pierścionek zapytał. Sama mam tak że w domu, do sklepu pod blokiem to nie noszę obrączki i pierścionka zaręczynowego ale jak idę gdzieś dalej to zawsze je zakładam. Musisz pogadać z narzeczoną co jest nie tak, bo trochę to wygląda jakby się wstydziła tego że jesteście
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Nie konfrontuj, bo się wyprze, przeprosi I zapewni, że będzie nosić.
Sprawdź ją po prostu - jak będzie mówić, że idzie po pracy z koleżankami to przyjedź wcześniej i zobacz z kim rzeczywiście wychodzi.
  • Odpowiedz