Aktywne Wpisy

Gmeras +562
Witajcie, obserwujące Mirki. To, że wciąż mam głowę na karku, wydaje się niewyobrażalne. W poprzednim poście wspominałem, że młody zaczął się rozchorowywać. Wczoraj byłem u lekarza, który stwierdził, że wszystko jest w "porządku" i zalecił leczenie objawowe. Jednak w nocy coś mnie zaniepokoiło w jego oddechu, więc pojechałem na nocną pomoc, gdzie po osłuchaniu otrzymaliśmy skierowanie do szpitala. Diagnoza: nieszczęsne zapalenie płuc. Ehh... Teraz leżymy w szpitalu i odpoczywamy.
Za dnia babcia
Za dnia babcia

źródło: temp_file7194144215788755875
Pobierz
Lolenson1888 +48
Jakie znacie jeszcze inne propolskie, patriotyczne wynalazki jak Liga Konferencji, gdzie można się popodniecać jak zajebiści jesteśmy? xD
- Żużel
- Eurowizja Junior
- Reprezentacja siatkówki
#mecz
- Żużel
- Eurowizja Junior
- Reprezentacja siatkówki
#mecz
#ajemge1 #nieruchomosci
Na identycznej zasadzie działają dzicy lokatorzy, więc do czasu wyroku sądu właściciel nie może go wyrzucić sam z siebie
Otóż własnie nie, bo ustawa, która chroni dzikich lokatorów nie ma zastosowania do pobytu krótkotrwałego.
Właściciel serio mógł do niego wbić, powiedzieć że rozwiązuje umowę, ma skończyć imprezę, oddać mu kasę za
Nie moze, bo zawierajac umowe akceptuje regulamin, w którym ma wyraznie napisane, ze jak go nie przestrzega
No nie jest to zaden najem okazjonalny, ale generalnie chlop nie mial wyjscia i musial sie wyniesc.
Chłopie strony mogą swobodnie kreować stosunek zobowiązaniowy, byleby ich postanowienia nie byly sprzeczne z prawem powszechnie obowiązujacym. Naprawdę tego nie rozumiesz? Skoro prawo nie zabrania takiej klauzuli, to mozna ją zawrzeć w umowie. Dlatego chociazby w regulaminie, ktora jest czescia umowy najmu krotkoterminwego, ktora zawarl Kubunia miales napisane, ze w lokalu moga przebywac gora 4
Oczywiscie ze moze, poczytaj sobie o swobodzie umow i art. 353 kc bodajze.