@TobiaszSuchy: wut? to jest informacja o drodze jednokierunkowej a nie ze masz nakaz jazdy prosto, po tym znaku zakladamy ze za pare metrow masz skrzyżowanie i co robisz
@niko444: przepisy "są jasne", ale oczywiście nie należy jeździć tak jak one mówią :)
Znak który widzisz mówi kierującemu każdym pojazdem że to droga jednokierunkowa, za wyjątkiem pojazdów komunikacji miejskiej którym nic nie mówi. Żółty znak w ogóle nic nie mówi (o pasach powinien być niebieski)
A więc zgodnie z przepisami wszystkie pojazdy poza komunikacją miejską skręcają z lewej strony , a komunikacja z
@niko444: do środkowej... tzn. ulica musi być na tyle szeroka, że się zmieszczą dwa autobusy. Więc instynktownie zjechałbym do środka bo nie przyszłoby mi do głowy zjechać do lewej krawędzi. Ale to jakiś kompletny absurd. W najgorszym wypadku masz jedną osobówkę przy lewej krawędzi a drugą przy prawej, bo jedna skręca w lewo a druga w prawo i chce się wbić autobus "pod prąd". Kto to w ogóle wymyślił.
@niko444: no to teoretycznie dojeżdżasz do krawędzi kontrapasu, nie ma tu innej filozofii. właśnie weszłam na google i też widzę że tabliczki nie ma, może była na chwilę na jakąś tymczasową organizację ruchu?
@Wredna_pomarancza data zdjecia na maps 2017. A z wpisu jakos 2019-2020, ale mozliwe ze to tymczasowa organizacja ruchu niemniej jednak nawet tymczasowa organizacja powinna byc zrobiona poprawnie i trzeba wiedziec jak sie zachować
@niko444: no właśnie pytałam dlatego, że mogli nawet na ten czas ustawić zakaz skrętu na końcu i problem solved. ( ͡°͜ʖ͡°) ale jak mówię do lewej, no niekoniecznie na czołówkę z autobusem, wiadomo.
#prawojazdy #przepisydrogowe #kodeksdrogowy #polskiedrogi #polscykierowcy #przepisydrogowe #samochody
źródło: Screenshot 2025-03-06 035915
PobierzCzy skrecajac w lewo powinienes dojechac do:
@niko444: skrzyzowanie odwola znak
Znak który widzisz mówi kierującemu każdym pojazdem że to droga jednokierunkowa, za wyjątkiem pojazdów komunikacji miejskiej którym nic nie mówi.
Żółty znak w ogóle nic nie mówi (o pasach powinien być niebieski)
A więc zgodnie z przepisami wszystkie pojazdy poza komunikacją miejską skręcają z lewej strony , a komunikacja z
@niko444: no macie, ale zgodną z przepisami :)
Tak naprawdę przepisy literalnie to nie przewidują takiego oznakowania.
Niemniej w sumie jest dość czytelne i wiadomo o
@TobiaszSuchy: matko Boska. XD Nie, nie odwoła.
Komentarz usunięty przez autora
Google maps
na google maps nie ma tabliczki o tym ze nie dotyczy komunikacji może stare zdjecia, choc moze teraz tez nie ma na zywo nie wiem