Aktywne Wpisy
Techguy91 +84
Życie 90% ludzi jest niewarte nawet przeżycia. To jest niesamowite jak duże nierówności mają miejsce w tym społeczeństwie, a ludzie już dawno się z tym pogodzili. Z jednej strony mamy ludzi, którzy za swój majątek mogliby kupić pół Polski, pławią się w luksusach i śmieją z proli, a z drugiej areczkow na minimalnej, którym ledwo starcza do pierwszego i jebią w pocie czoła na tych u góry. Nie mówiąc już o jakiejś

Metylo +43

źródło: temp_file8164932907680864075
Pobierz
Recepta była świeża, leki wykupione tydzień wcześniej. W opakowaniu 5-gramowym miałem 2,33 g, a w 10-gramowym 7,19 g. Mój problem polega na tym, czy istnieje realna szansa na uchylenie postanowienia i zmianę przyczyny umorzenia na „brak znamion czynu zabronionego”, szczególnie jeśli funkcjonariusze podsunęli mi do podpisu niewłaściwe zeznania podczas przeszukiwania dokumentów ze szpitala żeby móc je załączyć w zażaleniu i odwołaniu do prokuratury znalazłem też receptę i fakturę, to świadczy że w ogóle nie wzięli tego pod uwagę choć aż musieli je znaleźć przy przeszukaniu poza tym wszystko było w oryginalnych opakowaniach.
Chciałbym coś z tym zrobić. Teoretycznie może to niewiele zmienia, ale jednak jest to „warunkowe umorzenie”, a równie dobrze mogłem dziś dostać wezwanie na rozprawę. W dodatku czuję, że w tej sprawie jestem zupełnie niewinny, a nigdy nie wiadomo, kiedy w przyszłości jakaś drobna wpadka może się za mną ciągnąć a taki „ślad w papierach” może mi wtedy zaszkodzić. Poza tym niepokoi mnie to, co by było, gdyby ktoś w podobnej sytuacji miał przy sobie np. 20 g suszu na receptę. Jak myślicie jest szansa coś ugrać w prawników nie za bardzo chcę inwestować, pewnie większość weźmie 500 zł za trzaśniecie drzwiami ale wpienia mnie że policja tak naprawdę bez większego powodu, mimo mojego odklejenia byłem naprawdę grzeczny, wtrąca mnie na minę i wrabia w przestępstwo którego nie popełniłem w najgorszym momencie mojego życia zamiast pomóc i odstawić do szpitala.
#afera #prawo #medycznamarihuana #wykopjointclub #narkotykizawszespoko #wykopefekt #policja
Potrzebujesz kontaktu z radcą prawnym
@PanKapibara jest sens bo mając umorzenie z art 65a jest ślad w systemach policyjnych a więc gdyby była potrzeba kiedyś zaświadczenia o nieskazitelnym charakterze (praca w służbach, niektóre inne zawody) to już się takiej nie otrzyma.
FYI Znikoma szkodliwość nie oznacza braku przestspstwa.
Imo najlepiej jednak się skontaktować z prawnikiem.
art. 1 § 2 KK
Prawnik weźmie więcej
A jakbyś był grzeczny to by policja nie przyjechałaxd
źródło: IMG_9119
Pobierz