Wpis z mikrobloga

Zbliżają się ciepłe dni więc do garażu wpadłem na pomysł że trzeba dodać coś bez dachu - najlepiej MX5 (chyba NC).

Na podobny pomysł wpadłem 10 lat temu kupując Hondę S2000, okazyjna cena ale i tak była bardzo droga - przejechałem się 2 razy, przestała odpalać, do zimy ją remontowałem, woziłem po serwisach i sprzedałem, wspaniała to była słoneczna przygoda.

Jutro jazda w poszukiwaniu "perełki".

#przemysleniazdupy #oswiadczeniezdupy #motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa #mazda #mx5
janeknocny - Zbliżają się ciepłe dni więc do garażu wpadłem na pomysł że trzeba dodać...

źródło: Zrzut ekranu 2025-03-6 o 01.16.46

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@janeknocny: Ale to jest głupi pomysł :) każdy co kupił s2000 bo jest boska, każdy im zazdroscil, ale oni mieli dość.

Jeżdżenie w trójkę, ja na bagażniku trzymając się tych aluminiowych pałąków jako zagłówków, szał wspomnienia. Ale po zakupie wszyscy starają się tego pozbyć.

Wynajmij sobie na 3 miesiące jakieś Porsche bez dachu to będziesz szczęśliwszy. No chyba że masz 20 lat to kupuj mx5 i se naprawiaj do końca
  • Odpowiedz
  • 2
@janeknocny: Ale to jest głupi pomysł :) każdy co kupił s2000 bo jest boska, każdy im zazdroscil, ale oni mieli dość.

@zenon_z_chorzowa1: Eh, była wspaniała może 2 tygodnie całe szczęście że wyszedłem minimalnie na plus po sprzedaży - ale masz rację uwielbiana, mechanicy dolary w oczach bo unikat ale finalnie tylko ja jej nie chciałem.

Wynajmij sobie na 3 miesiące jakieś Porsche bez dachu to będziesz szczęśliwszy. No chyba że
  • Odpowiedz
@janeknocny: powodzenia :) ja co parę lat wracam do czegoś bez dachu. Jak na razie miałem mr2, MX5 I barchette, teraz już drugi rok choruję na SLK, ale kupując zabawkę wolałbym, żeby była z budżetu "na p---------e" niż z klasycznych oszczędności, dlatego jeszcze czekam na jakiś dobry deal, żeby sobie kupić coś takiego z naddatku ;)

Patrzę na te ceny i żałuję że nie zostawiłem sobie tych aut. Toyota poszła
  • Odpowiedz
@janeknocny:

Ale to jest głupi pomysł :) każdy co kupił s2000 bo jest boska, każdy im zazdroscil, ale oni mieli dość.

Ale po zakupie wszyscy starają się tego pozbyć.
  • Odpowiedz