Wpis z mikrobloga

Mirki, Mirabelki w IT/biznesie,

przez ostatnie 6 lat byłem tu z Wami lurkerem i czasem wrzucałem jakieś komentarze ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dziś przychodzę z czymś własnym.

TL;DR: Rzuciłem korpo-pracę w startupie, żeby stworzyć alternatywę dla bezmózgich aplikacji randkowych. I potrzebuję Waszego feedbacku i wsparcia.

Dłuższa historia:
Hobbistycznie zajmuję się tematem relacji damsko-męskich, prowadząc bloga UdanyZwiazek. Przez lata obserwacji i analiz zauważyłem, że aplikacje randkowe nie prowadzą do prawdziwych związków - służą głównie do nabijania ego, endless swipe'ingu i różnych nadużyć ( _ )

Stwierdziłem, że można to zrobić inaczej. Zamiast kolejnej aplikacji do przesuwania w lewo/prawo, stworzyłem Uncover - platformę do uczestniczenia w zorganizowanych spotkaniach grupowych dla singli.

Na czym to polega?
- Organizujemy wydarzenia dla singli w formie wspólnych aktywności
- Speed dating, ale nie sztywny - poznajecie się podczas gier (np. planszówek), sportu czy degustacji wina
- Zero botów, zero oszustów - spotykasz się z realnymi ludźmi w grupie
- Aplikacja pomaga w organizacji, onboardingu i późniejszym łączeniu w pary, ale cała magia dzieje się offline

Pierwsze eventy startują w Warszawie. I tutaj prośba do Was:
1. Co sądzicie o takim pomyśle?
2. Co by Was przekonało/zniechęciło do takiej formy poznawania ludzi?
3. Jakie aktywności byłyby dla Was interesujące?

Będę mega wdzięczny za plusa i feedback w komentarzach. Jeśli macie znajomych, którzy mogliby być zainteresowani - dajcie znać! Wszystkie pytania mile widziane, postaram się odpowiedzieć na każde ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Link do strony: https://uncover.love/

#chwalesie #zwiazki #rozowepaski #tinder #przegryw #podrywajzwykopem #blackpill #milosc #badoo #niebieskiepaski #startup #uncover #warszawa
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanSalut:

Aplikacja pomaga w organizacji, onboardingu i późniejszym łączeniu w pary, ale cała magia dzieje się offline

Czyli laski wybierają chadów a jak przyjdą same przegrywy to usuwają aplikację
  • Odpowiedz
  • 1
@Blomex: coś podobnego. Każde wydarzenie jest biletowane, z tym że większość kasy chcemy zostawiać lokalom z którymi współpracujemy, tak aby zbudować dużą skalę i żyć tylko z niewielkiej prowizji. Zależy mi na tym aby w aplikacji było naprawdę dużo różnorodnych aktywności.
  • Odpowiedz
  • 0
@Jakubjacobs: kobiety i mężczyźni szukają na partnera osoby z pewnymi zasobami wewnętrznymi / zewnętrznymi i mają w tym wolny wybór - normalna sprawa.

Z tym, że wyjście na takie wydarzenie i zapłacenie za bilet to większa inwestycja niż instalacja Tindera i swiepowa'nie - a więc większa szansa na spotkaniu tutaj kogoś, kto szuka czegoś na serio.
  • Odpowiedz
@PanSalut: pomysł fajny, tylko powstają typowe problemy. Co jeśli część ludzi jednak zrezygnuje i np. na spotkanie przychodzi jedna osoba. W jaki sposób zapewnisz napływ nowych ludzi (niezbędne w tego typu plikacjach, a konkurencja mocno się reklamuje)
  • Odpowiedz
  • 0
@Blomex: si, jest kilka potencjalnych problemów. Ale trzeba się z nimi zmierzyć, zwłaszcza że sam pomysł speed date'ów ma już trochę lat i jakoś tam ogarniają takie ewentualności ;)
  • Odpowiedz
@PanSalut wprawdzie od pół roku nie mam apki bo poznałem kogoś i tworzymy relacje/związek i nie jestem zainteresowany. To napiszę ci - xD jakbym miał płacić za to że gdzieś mogę wyjść z obcymi ludźmi żeby kogoś poznać. Do tego nie trzeba apki żeby się umówić z randomami. A po stokroć wolałbym wyjść ze znajomymi niż z obcymi na kręgle, bilard czy cokolwiek.
  • Odpowiedz
  • 0
@jazdaniebieski2023: dzięki za feedback. Jeżeli będzie więcej takich osób jak Ty, będzie trzeba zwijać interes ()

Natomiast na razie w kwestii zainteresowania, widzimy o dziwo dużo kobiet, w różnym wieku.
  • Odpowiedz
  • 0
@gorobei: kojarzę i znam. Z tym, że Timeleft skupia się na spotkaniach w punktach gastronomicznych - my chcemy wyjść poza ten schemat, robiąc marketplace gdzie ludzie znajdą różne aktywności takie jak np. planszówki, sport, warsztaty, escape roomy, quizy itd.
  • Odpowiedz
@PanSalut: ale co do zasady to to samo, a timeleft furory chyba nie zrobił. Potencjalny problem z czymś takim dobrze ujął @Jakubjacobs:

Czyli laski wybierają chadów a jak przyjdą same przegrywy to usuwają aplikację

IMO to stawianie wozu przed koniem. Coś jak przegryw który nie idzie na kurs tańca bo nie umie tańczyć a szczerze chce się nauczyć, tylko idzie na kurs tańca bo R U C H
  • Odpowiedz
Natomiast na razie w kwestii zainteresowania, widzimy o dziwo dużo kobiet, w różnym wieku.

@PanSalut: bo pewnie już dawno przewinęły WSZYSTKICH na tinderze i potrzebują nowego świeżego źródła chadów
  • Odpowiedz