Wpis z mikrobloga

@bartek-andrzejewski9994: czytałem że to podobno taka strategia kontrolowanego chaosu by nikt nie mógł przewidzieć jego ruchów, ale on na to jest jednak za głupi:) Choć rzeczywiście nikt by nie przewidział że zniesie cła już po jednym dniu, tu zaskoczył cały świat xD
  • Odpowiedz
@DontLookBackInAnger: No nie, to nic nie zmienia - bo racjonalnie byłoby najpierw rozmawiać ze swoim przemysłem żeby ocenić wpływ decyzji na biznes, potem negocjować z Kanadą jakieś ustępstwa, a na koniec jak Kanada powie "s-----------e" to wprowadzać cła.

Jedynym racjonalnym wytłumaczeniem tego co robi Trump jest manipulacja giełdą, na której zarabiają insiderzy.
  • Odpowiedz
Choć rzeczywiście nikt by nie przewidział że zniesie cła już po jednym dniu, tu zaskoczył cały świat xD

@elsajko: szczerze to pierwsze o czym pomyślałem po odbiciu piłeczki przez Trudeau, to że Trunp za chwilę obsra zbroję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@airaG: Chłop się zorientował, że amerykańskie pickupy dla rednecków zbudowane są na kanadyjskich surowcach i meksykańskiej produkcji. I że na różnych etapach procesu części przekraczają granicę w tą i z powrotem po kilka razy. I według jego genialnego planu za każdym razem nałożone by było na nie cło.
  • Odpowiedz