Wpis z mikrobloga

@Rkschuwdu: chodzi mi o to, że to dość stara gra. Czy nowy gracz z nową postacią ma tam cokolwiek do roboty, czy wszystko jest obstawione tymi 30 ludkami lvl 9000, któzy w to jeszcze grają? :)
Czy dużo ludzi w to gra?
Ja jestem, a przynajmniej kiedyś byłem Lineage 2 team, i jak ja grałem w L2 te 18-20 lat temu, to część znajomych przesiadła się po jakimś czasie właśnie
  • Odpowiedz
@Rkschuwdu: no to spoko, bo kiedyś chciałem wrócić do L2, to gdzie nie wlazłem, to dało sie wszystko kupić od strzała łącznie z expem i jakimiś ultrarzadkimi itemami, które kiedyś trzeba było klanem farmić pare dni. To było bez sensu xd
spróbuję tego wowa
  • Odpowiedz
@dominowiak: teraz World of Warcraft mocno skupia się na endgame. Levelowanie to już raczej formalność, bardziej jak samouczek przed właściwą grą. Kiedyś było więcej wyzwań – trzeba było uważać, dobrze planować walki, zbierać ekwipunek, a teraz większość mobów pada po kilku ciosach, a questy przechodzi się w ekspresowym tempie.

Blizzard wprowadził to, bo ludzie niby chcieli szybciej dostać się do endgame'u – rajdów, dungeonów i PvP. Tylko trochę szkoda, że
  • Odpowiedz
@Fileperek: @111aaa111 @Rkschuwdu
wyjasnijcie mi proszę jedną rzecz - zcząłem grać w WoWa przedwczoraj, nawet przyjemnie się klika jak do tej pory - zrobiłem te wstępne queściki na początku na takiej wyspie i wróciłem gryfem do miasta. To jak rozumiem był tutorial albo coś podobnego na zapoznanie się z grą.
Ale ja nie o tym. Jak zakładałem konto, to klikałem przez "Try for free", ale nie bardzo rozumiem
  • Odpowiedz
@dominowiak jo, za darmo masz do 20 lvl, potem musisz kupić abonament za złotóweczki ( ͡° ʖ̯ ͡°) można też kupować za Golda ale trochę ci zejdzie żeby go uzbierać.
Wtedy będziesz mógł mieć content ze wszystkiego co było oprócz najnajnowszego dodatku ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Dodatek też trzeba kupić jak chcesz grać w to co ludzie graja teraz
  • Odpowiedz
jo, za darmo masz do 20 lvl, potem musisz kupić abonament za złotóweczki

@Rkschuwdu: @dominowiak
nie trzeba kupować abonamentu. można grać na 20 lvl ile się chce. co oczywiście odbiera lekko sens tej grze( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
i ci idioci nawet tego nie sprawdzają??? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@dominowiak: hehe. połowa supportu sama nie wie, co dokładnie działa, dopóki ktoś im nie napisze na forum albo Twitterze.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@111aaa111: nawet to fajne, pograłem już do 20 lvl i wygląda jakby sie chciało dalej grać. Questy (serie questów) dość sensownie pomyślane. Mam problem z mountem, nie wiem czy trzeba jakieś specjalnne wymogi spełnić (oprócz samej umiejętności jeżdżenia, za kórą się płaci). I nie wiem jak się poruszać między lokacjami poza questami, które same generują teleporty...
  • Odpowiedz