Wpis z mikrobloga

Czy ktoś się orientuje czy dpd ma innych kurierów co dostarczają do domu i do pick up punktów czy to ten sam kurier w danym rejonie? Dzięki
#dpd
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lucy-red: różni są kurierzy, raz tacy, raz inni, ogólnie różni bardzo, losowanie kurierów trwa, oni często z karuzeli spadają i busem potem kierują, niewiadomo gdzie, niewiadomo po co i na co, gdzie oni to wszystko wożą? No też mnie to ciekawi czasami, co w tych paczkach tam jest, ja nie wiem
z fartem
  • Odpowiedz
@lucy-red: ja już 2 razy przekierowałem paczkę do pick upu, bo kurier stał od 2 godzin pod moim blokiem i nie ruszał się (gość sie chyba na spanie zatrzymuje czy co), a że była godzina 17 i musiałem już wychodzić z domu to cyk, przekierowanie do pick upu i typek w ciągu 2 godzin dostarczał paczkę do punktu, więc to był ten sam gość
  • Odpowiedz
@lucy-red: I tak i nie. Nie ma reguły, tam gdzie jest spore zagęszczenie ludzi, jak i takich punktów to są specjalnie wyznaczeni kurierzy. Innym razem robi to ten sam kurier. Czasami nawet dwaj, bo część paczek będzie dla kuriera bezpośrednio z oddziału, a część paczek dla kuriera z oddziału miejskiego, tutaj dzieli się pod względem wagi i gabarytów.
  • Odpowiedz