Wpis z mikrobloga

#steamdeck #retroid #handheld #gry #konsole
Cześć. Chciałbym kupić sobie przenośną konsolę do gier. Grałem od zawsze w gry zachodniego świata, zadnie chińskie bajki prócz Mario mnie nie interesowały. Chciałbym żeby w miarę jak najwięcej starych konsol obsługiwała- nadrobienie zaległości z ps2- vice city stories itp. Nie ogarniam zbytnio tematu ale znalazłem coś takiego jak retroid pocket 5. Wszystkie opinie w internecie zachęcają do kupna tego sprzętu. Czy warto ładować się w tego retroida czy lepiej dorzucić troszkę kasy do steam decka? Czy SD obsługuje wszystko to co retroid plus gry z PC?
Zależy mi na prostocie obsługi, dobrej jakości wykonania. Pzdr
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anal_destroyer2137: retroid to górna półka, słabo cenowo wychodzą, choć dobrze wykonane, anbernic ma wyraźnie tańsze konsolki. Steam deck to inna bajka, bo to w końcu komputer xD, możesz pograć sobie w Cyberpunka czy nowego Hari Potę, jak ci się znudzi to uruchamiasz emulator switcha i grasz w mario kart. Na steam decku każde retro ci pójdzie
  • Odpowiedz
Sd to komputer a retroid to niby czym jest? Xd
Dziękuję wszystkim za odpowiedź, chodzi mi o to żeby nie wydawać kasy na dwie rzeczy. Skoro tak stawiacie sprawę to wybór pada na SD (jeśli dobrze zrozumiałem to posiada wszystkie funkcje retroida plus dużo więcej)

Nie ukrywam że zależy mi na ściąganiu powiedzmy absndonware z zatoki ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@anal_destroyer2137: a retroid to nie po prostu telefon z androidem? steamdeck mega dobry do emulacji, zobacz sobie na yt jak ustawić emudecka na steamdecku, jedyny problem jaki ja napotkałem to delikatnie inny układ folderów w przeciwienstwie do windowsa, czasem trzeba się zastanowić gdzie obrazy gier wrzucic itd ale jest masa poradników. Retroid też fajny, bateria chyba bedzie lepsza. Kilkadziesiąt godzin zeldy breath of the wild zrobiłem na nim, chodziła perfekcyjnie
  • Odpowiedz
@anal_destroyer2137: myślałem o SD, ale za duży, a nowe gry z PC wolę grać na PC. RP5 przyjechało parę dni temu i mnie zachwyciło. Fakt, że to Android i równie dobrze mógłbyś to samo ustawić na jakimś telefonie, ale rozmiar, ekran, praca analogów i guzików mnie kupiła. 1077zł wyszło przy obecnym kursie ze strony producenta, wraz z ETUI, szkłem i przesyłką. Zelda BotW i Pokemony chodzą w 30fpsach bez żadnych
  • Odpowiedz