Aktywne Wpisy

Wrocław. Podobno jedno z najbogatszych miast jednego z najszybciej rozwijających się państw w Europie.
A tu kolejka do sklepu z używanymi ubraniami na kilka minut przed otwarciem.
#wroclaw #50twarzybiedy
A tu kolejka do sklepu z używanymi ubraniami na kilka minut przed otwarciem.
#wroclaw #50twarzybiedy
źródło: IMG_20251112_085918
Pobierz
R_O_T_T_E_N +294
źródło: temp_file3425902407203960559
Pobierz

Szukam jakiegos wiekszego mieszkania we Wroclawiu - od 75m2 w gore i tak sobie przegladam wszystkie oferty bo ciagle slysze, ze ma spadac, a deweloperzy nie sprzedaja mieszkan ale caly czas co patrze to juz albo zarezerwowane albo kupione. Dodatkowo mialy byc negocjacje, a oni mi mowia, ze jak mieszkanie jest np. za milion 8 tysiecy to mi te 8k obniza xD
To samo w tych nowych blokach na Zegiestowskiej, nie dosc, ze mieszkania sie sprzedaja to jeszcze nie chca negocjowac ceny.
Wydaje mi sie, ze zyjemy tutaj w bance na wypoku i moze i mieszkania zjada troszke w dol ale raczej na przeceny 20% nie ma co liczyc. Moim zdaniem mieszkania sie dalej sprzedaja calkiem dobrze - blok jeszcze nie jest skonczony i bedzie dopiero za rok lub dwa oddawany, a pojedyncze mieszkania zostaja niewykupione.
@93michu93: Brednie, celowo tak piszą zebyś się napalił. Jak widać działa.
@Tagliacozzo: no ale jak brednie jak sie pytam o mieszkanie X, a pani mi mowi, ze tego to juz nie kupie bo sprzedane. Rozumiem, ze developerzy nie chca sprzedawac i dlatego mnie oklamuja? xD
@93michu93: Tak tak, a za pół roku magicznie wraca do sprzedaży XD Znam te numery. Zweryfikuj po numerze KW. możesz się zdziwić.
@GomiGomi: KLASYKA deweloperska XD
@GomiGomi: strasznie dziwna ta historia. Wynika z niej, ze developer chetnie buduje poczucie niedostepnosci nawet kosztem zarobienia hajsu przez sprzedaz mieszkania. Dodatkowo dalej trzymajac mieszkanie beda ci ludzie dzwonic, ogladac, pytac. Potrzebujesz to obslugiwac jakims pracownikiem. Nie do konca rozumiem jak developer moglby nie chciec sprzedac mieszkania.
Mniej wiecej byloby to tak jakbym ja produkowal rocznie 100 egzemplarzy
@93michu93: No i za tydzień dajesz informacje, że się udało ogarnąć 1 sztukę i typ ma się rzucić jak szczerbaty na krakersy. Tak, to norma
@fervi: kupowales ty kiedys jaka nieruchomosc? xD
Ja wiem, ze kartka (czy tam wypok) wszystko przyjmie ale developerka to prawdziwy biznes i prawdziwy hajs. Jak maja klienta chetnego wyrzucic ponad banke na mieszkanie to na pewno beda go klamac, ze mieszkanie sprzedane, zeby za tydzien do
Natomiast powinieneś ogólnie szukać i spamować masowo, że tak powiem. Nie skupiać się na konkretnych mieszkaniach, tylko "globalnie", czyli pisać do tych co cię interesują w miarę
Dwa - dla Ciebie bańka to dużo, dla nich nie.
Trzy - jak nie chcesz szukać na własną rękę to pośrednik nieruchomości może to zrobić. Mają często (niestety) oferty z offmarketu,
Koło nas są dwa domy na sprzedaż i już chyba z 7 rodzin rezerwowało, a potem się odbili od banku.
Ludzie wierzą w kalkulatory i pośredników kredytowych którzy nawiją makaron na uszy, a tak naprawdę mało kto ma faktycznie teraz zdolność
@93michu93: zjadą w skali kraju, w takiej lokalizacji jak Wrocław zapomnij