Aktywne Wpisy

GrzegorzPorada +22
Mam mały problem z sąsiadką zostawiającą śmieci pod swoimi drzwiami (kartony, kawałki mebli, worki z ubraniami). W-----a mnie ten widok. Próbowałem wszystkich metod: rozmowa (arogancka odpowiedź), zgłaszanie (brak reakcji), w-------e do windy (mieszkańcy się zwrócili przeciwko mnie). Co mam zrobić bo gadam do ściany i równie dobrze mógłbym rozmawiać z psem... #mieszkanie #sasiedzi #logikarozowychpaskow #londyn

rozowyslonikx +27
chłopak z #tinder przyszedł w takim rozpadającym się plecaku, podziękowałam mu i wróciłam do domu #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
@Hrjk:
Nikt nie mówi o oraniu pola ale jednak pewne zachowania są uniwersalnie uznawane za nieetyczne czy złe, wszak złodziej nie przestaje być złodziejem tylko dlatego, że nazwie się kleptofilem. Poza tym te same kryteria dotyczą obydwu płci, jak facet jest fuckboyem to też nie
@Hrjk:
Twoje "uniwersalne wartości" to tak naprawdę "osobiste przekonania".
Poza świętym oburzeniem konserw nie dopatruje się tu osobiście żadnych szkód społecznych.
Z opisów ludzi żyjących w takich związkach wynika że bardziej przypominają one
A prawda jest taka, że z dużym prawdopodobieństwem gdyby nie ogarnął czego w życiu potrzebuje lub probował tłumić swoje potrzeby i udawać, że związek jeden na jeden go satysfakcjonuje to w
Już teraz jak sobie złamiesz nogę w piątek to w kolejce jest wpychanie alkoholików przed kolejkę
@smk666: Złodziej zabierza rzeczy innej osoby wbrew jej woli, powodując cierpienie
Ludzie uprawiający s--s z innymi ludźmi nie robią nikomu krzywdy. O ile są tam tylko osoby chętne, świadome i dorosłe, to mają prawo do dysponowania swoim ciałem jak im się
@Hrjk:
Tyle, że ja jestem niewierzący.
@Kremufka2137 i w sumie też @TheTostu:
@smk666: o nieee, dorosli ludzie postepuja zgodnie ze swoimi przekonaniami, nikomu przy tym nie szkodzac, to doslownie to samo jak morderca, zlodziej czy gwalciciel!!
Powolujesz sie na jakies "uniwersalne wartosci", gdzie w sumie w naturze domyslnym ustawieniem jest wlasnie poligamia, a monogamia to spoleczny konstrukt, jednym to pasuje, drugim nie,
@smk666: W kontekście "interesu" społeczeństwa masz rację że oba zachowania mu nie służą, ALE!
Zachowanie złodzieja uderza w prawa i własność innej osoby, poliamoria za zgodą wszystkich uczestniczących - nie.
Tutaj porównanie tych dwóch naprawdę nie
źródło: fuck-society-mr-robot
Pobierz@xfin:
Masz rację, ale już np. narkomania nie uderza w nikogo innego poza ćpunem a jednak jako społeczeństwo nie chcemy jej jako standardu, bo ma ona efekty uboczne oddziałujące na wszystkich.
Przemawia przez Ciebie kod kulturowy. To o czym mówisz nie jest uniwersalnymi wartościami. Uniwersalnym jest nieczynienie krzywdy innym, a nie to, co Tobie się wydaje, że niszczy społeczeństwo. Dla Ciebie szkodliwym jest
@smk666: Ilu osób o to spytałeś? Kilkanaście czy kilkadziesiąt to nie jest żaden wyznacznik całego społeczeństwa, szczególnie jeśli weźmiesz te osoby z twojej bańki, a nie z całego przekroju. I to nigdy nie będzie całkowicie obiektywna opinia, tylko mocno skrzywiona subiektywna opinia bazująca na lokalnej kulturze.