Wpis z mikrobloga

Są tu eksperci od fuszerki i druciarstwa?
#laptopy #komputery

Rozwaliła mi się klapa w laptopie. Stary plastik z miejscem na śrubki odkleił się i zaczął łamać. Zmatowałem to i skeliłem. Niestety już nie trzyma to tak jak powinno - zdupcyło się.

Koszt klapy i wymiany chyba przewyższa wartość laptopa.

Pytanie, czy w miejscu na zdjęciu mogę przewiertać się na wylot i skręcić śrubkami? Tam była taka tasiemka, która sie zdarła. To jest jakas 'masa' od laptopa? Po drugiej stronie mam też tą tasiemkę, w komentarzu dam fotkę.

Pytam bo nie chcę jeszcze większej biedy narobić.
dolan03 - Są tu eksperci od fuszerki i druciarstwa? 
#laptopy #komputery 

Rozwaliła ...

źródło: temp_file2445651932624404642

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Gabaryt
Takim klejem dwuskładnikowym. Pierwsze dwa dni sprawiało wrażenie trwałego, a potem zaczęło się kruszyć i wracać do punktu wyjścia
  • Odpowiedz
@dolan03: też kupiłem sobie taki dwuskładnikowy ostatnio trochę na nim przycebuliłem bo dałem jakieś 45zeta ale przy dobrej żywicy epoksydowej to to nawet nie leżało chciałem sobie przy smartwatchu wyrobiony uchwyt od teleskopu tam gdzie zapina się pasek było wyłamane i tez się kruszy a miało być twarde jak kamień w każdym bądź razie przewierć daj jakąś blaszkę na zewnątrz i złap nitami blaszkę zewnętrzną możesz zaoblić i dać pod
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Gabaryt na allegro klapa 500 zico, u chinczyka okolice 200

Może bym zaryzykował u majfrenda i faktycznie sobie przełożył wszystko. Natomiast muszę coś na już wymyśleć, bo sprzętu używam. Obecna klapa tak czy siak pójdzie w śmietnik, więc bez różnicy czy zrobię z niej durszlak czy nie

@Gabaryt dzięki, nity są dobrą i szybką
  • Odpowiedz