Aktywne Wpisy

Twórca tego mema zapomniał, że w tym kraju psiarzy, Pan Marcin pójdzie siedzieć za zabicie psa mieczem xD (co pokazał przykład tego dziadka, który w obronie własnej zabił pitbulla siekierą i został aresztowany)
#heheszki #psiarze #humorobrazkowy
#heheszki #psiarze #humorobrazkowy
źródło: temp_file7524328165835118537
Pobierz
ryhu +444

#laptopy #komputery
Rozwaliła mi się klapa w laptopie. Stary plastik z miejscem na śrubki odkleił się i zaczął łamać. Zmatowałem to i skeliłem. Niestety już nie trzyma to tak jak powinno - zdupcyło się.
Koszt klapy i wymiany chyba przewyższa wartość laptopa.
Pytanie, czy w miejscu na zdjęciu mogę przewiertać się na wylot i skręcić śrubkami? Tam była taka tasiemka, która sie zdarła. To jest jakas 'masa' od laptopa? Po drugiej stronie mam też tą tasiemkę, w komentarzu dam fotkę.
Pytam bo nie chcę jeszcze większej biedy narobić.
źródło: temp_file2445651932624404642
PobierzTutaj tak jak to wygląda oryginalnie, drugi zawias
źródło: temp_file6252712028860885799
PobierzTakim klejem dwuskładnikowym. Pierwsze dwa dni sprawiało wrażenie trwałego, a potem zaczęło się kruszyć i wracać do punktu wyjścia
Dodatkowo popuść delikatnie śrubę zawiasu bo one za mocno trzymają i klapa przy nich pęka.
Pomysł z nitami też dobry ale trzeba mieć nitownicę, zamiast tego można dać śrubki z podkładkami i nakrętkami M2.5 z leroymerlin
https://www.leroymerlin.pl/produkty/sruba-walcowa-z-rowkiem-30-mm-stal-ocynk-2-5-x-8-mm-30-szt-standers-82582803.html
Może bym zaryzykował u majfrenda i faktycznie sobie przełożył wszystko. Natomiast muszę coś na już wymyśleć, bo sprzętu używam. Obecna klapa tak czy siak pójdzie w śmietnik, więc bez różnicy czy zrobię z niej durszlak czy nie
@Gabaryt dzięki, nity są dobrą i szybką