Wpis z mikrobloga

Znam ludzi którzy np. w wieku 40 lat mają dwa mieszkania, samochód i 200 tys w gotówce i myślą że są bogaci. Wyobrażacie to sobie? Przecież dzisiaj majątek rzędu 1.5-2mln to co najwyżej średniak. Każdy tyle ma. #pieniadze #gospodarka #nieruchomosci #polska
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 9
@EditorTM

Na tle wlansgo kraju, gdzie 1/3 ma literlanie tyle co w kieszeni, następna 1/3 ma max 3 swoje miesięczne zarobki odłożone i dopiero ostatnia 1/3 ma jakiekolwiek rozsądne oszczędności?....

200k w gotówce to w tym kraju ma może 10% ludzi... a i to wątpię.
  • Odpowiedz
  • 0
@del855: Tak jasne, to tak samo jak opowieści że co drugie polskie dziecko w wieku 10 lat nie umie zrobić fikołka a w klasie mojego dziecka na 24 dzieci nie ma jednego takiego przypadku.
  • Odpowiedz
Tak jasne, to tak samo jak opowieści że co drugie polskie dziecko w wieku 10 lat nie umie zrobić fikołka a w klasie mojego dziecka na 24 dzieci nie ma jednego takiego przypadku.

nikogo nie obchodzi co w klasie TWOJEGO dziecka sie dzieje - to sa szacunki NBP

Jak twoje "dane" zrownaja sie wiarygodnoscia z NBP to daj znac....

@EditorTM:
  • Odpowiedz
Mój majątek to jakieś 1.7 mln wliczając mieszkania. Znam w podobnym wieku jedną parę która posiada mniej niż ja.

uhmmm.... a co to ma do statystyki?

@EditorTM:
  • Odpowiedz
@EditorTM: a ja mam 2 mieszkania, mały dom i dom na współwłasność i działkę. To jest jakieś 700k zł.
Znam trochę osób co ma kasę, a reszta to ma g---o.
  • Odpowiedz